Zondag speelde JU16-1 een heel aardige wedstrijd tegen Mosquitos. In de fraaie Apollohal (Amsterdam), werd duidelijk dat het team zich aan het verbeteren is. Hadden we vorige week nog kritiek op het teamspel, zondag stond er een heel positieve groep die uitstekend met elkaar stond te basketballen. Helaas werd er niet gewonnen. Aanvallend wilde het niet altijd lukken. Het was vaak “net niet”. Toch mag het team tevreden naar de wedstrijd terugkijken.
Verdedigend begint het team steeds sterker te spelen. Regelmatig werd de bal veroverd door goed verdedigend teamspel. Het “dubbelen” of het goed verdedigen van de “passlijnen” werd voor het eerst dit seizoen goed zichtbaar. Het team is “in opleiding” en dan is het leuk om te constateren dat de vooraf bedachte speelwijze begint te werken.
Aanvallend zijn er ook verbeteringen te constateren. Het passwerk was zondag redelijk op orde, vaak werd een vrijstaande medespeler gevonden alleen het laatste onderdeel, de score zelf is nog onvoldoende. Het scorende vermogen is te laag. Geeft niet, we weten waar we aan moeten werken.
In het eerste kwart kwamen we moeizaam aan onze puntjes. Maar door sterk te verdedigen, had ook Mosquitos moeite om te scoren. In de negende minuut stond het nog 8 – 8. Door een klein dalletje van ons team scoorde Mosquitos in de laatste minuut 3 keer, waardoor het kwart toch nog met 14 – 8 werd verloren. Het tweede kwart werd er aanvallend wat beter gespeeld. We kregen wat meer kansen, er werd meer druk gezet. We konden Mosquitos goed bijhouden. Het werd een heel leuke wedstrijd om naar te kijken… Weer verloren we het kwart nipt, 19 – 16, maar we lieten duidelijk zien dat we zeker niet de mindere waren. Ruststand 33 – 24.
In de rust werd er gewezen op de goede dingen die de coaches Edmar en Paul gezien hadden.
Goede hechte verdediging, goed teamspel, werken voor elkaar…. Dat moesten we gaan doorzetten in de tweede helft.
Dus wonnen we het derde kwart met 15 – 18. Mosquitos wist zich even geen raad tegen het uitstekende verdedigende spel. We veroverden regelmatig de bal. Het vervolg, de fastbreak, zorgde voor simpele scores. Zo moet het. Maar helaas, we kwamen ook in foutenlast. Dan moet er gespeeld worden met alternatieve teamsamenstellingen. Dat is lastig, maar ook daar zit verbetering in.
In het vierde kwart naderden we Mosquitos tot op 2 punten (52 – 54). Met nog vijf minuten te gaan, werd het dus nog even echt spannend. Er werd heel hard gewerkt, we kregen kansjes, maar het was te vaak “net niet”. Mosquitos nam de wedstrijd weer in handen. Ze liepen via 3, 4 en 6 punten verschil snel weg van ons moegestreden team. Eindstand 56 – 70.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 4, Tomas Breel 16, Esteban Alba Camargo 6, Boris Crama 9, Tim Heshusius 2, Bas Kallenberg 2, Pieter Klompmaker 1, Raoul Koopmans 7, Michiel van Zwieten 9.