De Dames onder 20 van BV Leiderdorp boekten zaterdag de eerste zege van het seizoen. BV Voorburg werd in De Bloemerd met 64-9 teruggewezen.
BVL nam meteen het initiatief en gebruikte de lange speelsters Carola en Maaike uitstekend. Voorburg probeerde het met een zoneverdediging, maar de Leiderdorpse passing klopte prima en de thuisploeg leidde na een kwart met 18-0.
Pas in de tweede periode brak Voorburg de ban. Bij BVL werden de scores nu wat meer verdeeld en halverwege was het 31-2 voor de roodhemden. In de tweede helft was er natuurlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor de U20’s. Ilva verdeelde het spel goed en alle speelsters hadden hun bijdrage. Voorburg mocht in het laatste kwart nog zes punten maken en, op een paar scoreloze minuten na, Leiderdorp bleef goed combineren. Met een paar mooie aanvallen sloot BVL de eenzijdige partij af.

[i]Scores:[/i] Maaike 29, Carola 15, Amber 10, Anne 4, Renske 2, Linn 2, Robin 2, Ilva en Hella 0.