Zonder de aan haar knie geblesseerde Clotide traden de MU14 thuis aan tegen Grasshoppers.
Vooraf was duidelijk dat wie zou winnen zich uiteindelijk op de verdienstelijke 3e plek in de competitie zou kunnen vestigen.

In het 1e kwart gingen de BVL dames voortvarend van start. Aanvallen werden soepel afgerond en verdedigend stonden de dames hun “mannetje” getuige de eindstand van het 1e kwart,18-7.
De basis was gelegd voor wat wel eens een mooie overwinning zou kunnen gaan worden.
In het 2e kwart gaf Grasshoppers zich nog niet gewonnen, via verdedigende zwakheden van BVL en goede aanvallende impulsen van de Katwijkse dames bleek dat de wedstrijd nog niet was gespeeld!
BVL verzuimde eenvoudige lay-ups af te ronden en doordat Grasshoppers keer op keer de fout mee kreeg en via goed genomen vrije worden wist te scoren kwam de rust-en eindstand van het 2e kwart op 29-23.
Nog altijd niets aan de hand.
De dames van BVL speelden voor wat ze waard waren, aanvallen werden nu wel beter afgerond door de lay-ups wel te scoren, ook was vanaf de kant aan gegeven dat vermeden moest worden om de fout te maken binnen de bucket.
Eindstand van het 3e kwart:46-29 en niets leek een klinkende overwinning op het vooraf als moeilijk te boek staande Grasshoppers in de weg te staan.
Echter in het laatste en 4e kwart kwam de klad er een beetje in bij BVL, mede door toe doen van het aanvallend ineens veel beter spelende Grasshoppers wist BVL de ring bijna niet meer te vinden.
Coach Paul B. had aangegeven de wedstrijd uit te spelen en aanvallend niet al te veel risico’s meer te nemen, dit werkte verlammend om de dames getuige het schamele aantal van 4 punten in dit kwart. Maar gelukkig bracht de zoemer op tijd redding en vreugde in het BVL-kamp. Eindstand 50-47
Een prachtig resultaat, nadat in januari gepromoveerd werd naar de 1e klasse. In het verschiet de uiteindelijk 3e plek in de competitie, mits de laatste 2e wedstrijden tegen de nummer laatst BS Leiden gewonnen worden. Maar hieraan wordt niet getwijfeld door de Leiderdorpse dames.

[i]Scores:[/i] Lidwien 17, Rebecca 14, Lotte 8, Cheyenne 5, Tessa 4 en Amelia 2.