Het meisjes Bolwerkteam heeft in de tweede wedstrijd van dit weekeinde een winst behaald tegen de selectie van het Rayon West. Een goede start aan het begin van de wedstrijd leverde het bolwerkteam een voorsprong op, die het de rest van de wedstrijd eigenlijk niet meer weg gaf: 39-57.

Het Rayonteam staat vlak voor het beslissende eindtoernooi volgende week in Almere, waar het speelt om het landskampioenschap tegen de andere rayons. In het team spelen ook de bolwerkspeelsters Zera Butter, Maxime Essenstam en Willemijn Kallenberg. Butter en Essenstam speelden vandaag met het bolwerkteam mee, terwijl Willemijn Kallenberg nog geblesseerd aan de kant zat.
Het was in de eerste helft vooral Maxime Essenstam die het verschil bepaalde tussen de beide teams. Zowel aanvallend als verdedigend was zij heer en meester over haar tegenstanders. De teamverdediging van het bolwerkteam stond prima, waardoor het Rayonteam inside geen kansen kreeg en eigenlijk geen moment echte dreiging kon geven tegen een superieur Bolwerkteam.
Coach Ton Kallenberg kon naar hartelust in zijn team wisselen zonder dat dit ten koste ging van de verdediging. Bij het bokwerkteam maakten Rebecca Antes en Richelle v.d. Kley beiden hun debuut en zij deden dit ook beiden prima. De voorsprong van het bolwerkteam groeide na de eerste periode (12-19) verder uit naar 22-39 bij rust.
Ook in de derde periode bleef het verschil tussen beide teams groot, waarna ook Rayonteam coach Gertjan van Rangelrooij zich voor het eerst dit seizoen gewonnen moest geven. Het werd uiteindelijk 39-57.
scores: Maxime Essenstam (20), Zera Butter (21), Lara Moerer (6), Anouk Nijman (4), Ella Tijssen (3), Richelle v.d. Kley (1), Rebecca Antes (2)