Dit keer moest de U10-1 op zondag spelen, de familie “Yakubi” moest weer zo nodig iets cultureels doen, dus ontbrak Mathijs, maar ook helaas Emma deed dit keer niet mee, bovendien had Jeroen nog last van zijn “Wackeldaum”, die hij eerder deze week bij het volleyballen had opgelopen. Gelukkig willen spelers uit de U10-2 graag invallen bij de U10-1, dus dit keer gingen Thijs, Gino en Eliah weer met plezier mee, vooral omdat Olivier en Pa Snepvangers weer een lekker versnapering als lokkertje hadden meegenomen
Van begin af aan werd al duidelijk dat BVL verder is dan MSV, want Eveline, Vincent D, Burhan, Oliver en Thijs lieten zien prima hele veld te kunnen verdedigen, waardoor we snel en vaak in balbezit kwamen en vandaag de vraag was: halen we weer de 100?. De eerste periode eindigde in 0-21 !

De 2e periode, dit keer met Burhan, Eliah, Vincent L,Gino en Jeroen, bleef de U10-1 prima verdedigen (dit doen jullie elke week steeds beter !). Leuk is te vermelden dat de invallers in dat verdedigen prima meededen, alsof ze al jaren in dit team spelen, klasse Thijs, Gino en Eliah! Ook de aanvallen gingen prima, er werden goede lay-ups gelopen en bij de rust stond het dan ook 4 – 43.

Dit krachtsverschil was te groot, dus werd het tijd om de U10-1 een opdracht erbij te geven; minimaal in de aanval 3 tot 4 keer passen voordat er geschoten mocht worden, uitzondering hierop waren de vrije layups; die mochten altijd gescoord worden. Vincent D, Eveline, Vincent L., Olivier, en Thijs hadden in het begin moeite met de extra opdracht en verdedigden daardoor iets minder, ook het meer moeten nadenken (wie staat er vrij,hoe hard moet ik passen, wanneer moet ik weer dribbelen?) zorgde ervoor dat het even niet lekker ging en MSV maakte daar gebruik van door langzaam in te lopen, maar al gauw gingen we wennen aan de nieuwe opdracht en het spel van de U10-1 werd door de passing veel mooier, prima werd er gezocht naar de vrije man, die de ballen eenvoudig in het netje gooide. Wel bleek al snel dat we door de nieuwe opdracht tijd hadden verloren en we de 100 waarschijnlijk niet meer gingen halen. Aan het einde van de 3e periode stond het (pas)v14-61.

De spelers die op de bank zaten in de 3e periode: Jeroen, Eliah, Gino en Burhan, zagen hoe die extra opdracht gespeeld moest worden en samen met Vincent L, vlogen die in de 4e periode uit de startblokken. Het spel ging nu zo snel dat er met recht al van echte “fastbreaks” gesproken mocht worden (we hebben het hier over U10-spelers) en deze werden dan ook prima uitgevoerd en afgemaakt (gescoord) en mocht de bal er toch niet ingaan dan pakten onze “kleine maar onder het bord: grote mannen” Burhan en Eliah de rebound en scoorden zij alsnog. Alles vloog er op dat moment in en de snelheid werd nog eens opgevoerd toen Eveline als wissel erin kwam. Ook lange afstand schutter Jeroen deed meer van zich spreken, want hij mocht in deze opdracht nu vaker van afstand schieten en deed dit ook prima, zelfs een 3-punter ging er bijna in !
De wedstrijd eindigde in een 17 – 85 overwinning. Fantastisch U10-1 spelers ! Het was voor mij weer een eer om jullie te coachen, ik hoop dat dit team (en de invallers) nog lang bij elkaar zullen blijven, want wij gaan nog heel lang van jullie genieten!

[b]Scores:[/b] Eveline (26), Jeroen (22), Vincent L (18), Burhan, Eliah en Thijs (6) en Olivier (1) en voor de rest: Vincent D en Gino een dikke 10 voor hun inzet !