Het meisjes Bolwerkteam U16 heeft ook haar derde wedstrijd in de Elite B gewonnen. Uiteindelijk werd het 87-63 in een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste periode werden de meiden volledig van het veld gelopen (4-24), maar zij herstelden zich wonderwel en maakten vooral in de derde periode gehakt van Akrides U18 uit IJmuiden.

Het meiden bolwerkteam begon slecht aan de wedstrijd tegen Akrides. Een te rommelige warming up leidde ertoe dat eigenlijk geen van de vaste basis vijf speelsters goed in de wedstrijd zat. Akrides profiteerde volop. De full court press van BVL werd vakkundig omspeeld en verdedigend was BVL steeds een of twee tellen te laat. Aanvallend leek het spel van het Bolwerkteam helemaal nergens op, want er waren veel passfouten en ook de open schoten misten elke richting. Het was vooral een mentale kwestie waartegen het team van de coaches Kallenberg en Tijssen een oplossing voor moesten vinden.
In de tweede periode groeiden de meiden langzaam maar zeker in de wedstrijd. Nadat Akrides bij 12-34 haar grootste voorsprong kende, betekende een eerste driepunter van Willemijn Kallenberg voor de ommezwaai bij het bolwerkteam. Verdedigend waren het vooral Maxime Essenstam en Sigourney Lionar die zich onverzettelijk toonden en grote ijver aan de dag legden. Akrides miste opeens wat eenvoudige scoremogelijkheden, terwijl ook opeens de scheidsrechters Van Mourik en Asemgeest de persoonlijke fouten van het fysiek spelende Akrides afstraften. Vanaf de vrije worp lijn kwam BVL nog voor de rust terug in de wedstrijd: 27-36.

In de tweede helft was het vooral de ontketende Zera Butter die groeide naar een zeer hoog niveau. Zij ging haar team voor in de scores en nadat zij BVL in de zevende minuut van de derde periode voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong had gezet (43-42), denderden de meiden Bolwerk “d’r op en d’r over” naar een 60-45 voorsprong aan het eind van de derde periode.
In de vierde periode liep BVL uiteindelijk eenvoudig weg van Akrides. De controle over het spel bij BVL bleef zowel aanvallend als verdedigend verzorgd, terwijl het team uit IJMuiden meer en meer tegen zichzelf speelde. Via 64-51 spurtte BVL naar 79-54 en was de wedstrijd volledig gespeeld. Een terechte applauswissel voor Zera Butter kon dan ook niet uitblijven. Zij scoorde een heuse “triple double” en uiteindelijk werd het 87-63.
scores: Zera Butter (33 punt; 14 int; 10 ass); Willemijn Kallenberg (21); Maxime Essenstam (10); Ella Tijssen (6); Kirsten Siera (5); Chanel Oschmann (4); Sigourney Lionar (4); Christine van Langerak (2); Anouk Nijman (2)