De eerste BVL All-Star Sleep-Inn is een groot succes geworden. Zo’n 40 basketbalfans stonden zondagavond trappelend van ongeduld in de Bloemerdhal. Om de gemoederen tot rust te brengen en om nog even duidelijk te maken wat dit gezelschap met elkaar verenigde, werd begonnen met een extra training.

[img]/img/nieuws/AllStar start.jpg[/img]
[img]/img/nieuws/AllStar start2.jpg[/img]

Iedereen deed dezelfde oefeningen, jong of oud, man of vrouw, ervaren of nieuw, het maakte niets uit. Gezellig was het wel. Op echte NBA-muziek kwam iedereen al snel in een sportieve stemming. Zelfs toen Maaike met het trainen van “slides” begon deed iedereen zonder bezwaar mee…. Na wat snelle “lay-up drills” kwam de eerste verrassing. Dunken. Check de foto’s…. . De ene dunk was nog mooier dan de andere…!

[img]/img/nieuws/Dunk-serie-1.png[/img]
[img]/img/nieuws/Dunk-serie-2.png[/img]
[img]/img/nieuws/Dunk-serie-3.png[/img]
[img]/img/nieuws/Dunk-serie-4.png[/img]
[img]/img/nieuws/Dunk-serie-5.png[/img]

Omdat ook de training in het kader van de All-Star Game stond was er na het dunkspektakel een “vrije-worp-shoot-out”. De zeven finalisten schoten minimaal 8 uit 10 om in de finale te komen. De finale was heel spannend. Uiteindelijk waren Maaike, Raoul en de jongste deelnemer aan het weekend Jeroen de winnaars. Na een verfrissing aangeboden door Gatorade volgde een klein toernooitje. De teams werden “gemixed”, de winnaars speelden tegen de begeleiders. We weten niet meer wie er uiteindelijk won….? Met hotdogs en cola werd er als opwarmertje naar de All-Star dunkcontest gekeken. De sfeer begon er goed in te komen. De groep verdeelde zich in twee kampen. Volgens 94% van de aanwezige “basketbalkenners” zou West gaan winnen. De overige 6% (vrouwen) kozen voor East.

[img]/img/nieuws/AllStar east.jpg[/img]

Maar goed dat de weddenschappen niet verder gingen anders gingen de aanwezige dames een moeilijke avond tegemoet. Na veel showspektakel ging de wedstrijd uiteindelijk van start. Nou ja, wedstrijd… . Al gauw bleek dat de heren basketballers er vooral een show van wilden maken, men gaf elkaar alle ruimte om zo mooi mogelijk te kunnen scoren.

[img]/img/nieuws/AllStar the game.jpg[/img]

Drie uur later, het was half zes inmiddels, bleek “west” veruit de sterkste. Kobe Bryant werd uitgeroepen tot MVP. Ja, en toen zouden we gaan slapen. Eerst bleek het erg lastig te zijn om het licht in de hal uit te krijgen. Er zijn bewegingsdetectors geplaatst die bij iedere beweging het licht weer doen aanspringen… . Dat werd natuurlijk een waar feest! Bert en Wilbert bleken op het vroege tijdstip nog helder te kunnen nadenken en zorgden voor een rigoureuze maar zeer doeltreffende oplossing. Licht uit, maar “natuurlijk” werd er niet geslapen. Je ligt tenslotte niet dagelijks in een slaapzak in een sporthal… .

[img]/img/nieuws/AllStar slapen.jpg[/img]

Voor de begeleiders had Bert een “hoofdfilm” meegenomen… . We zien nog groen! Shrek bleek nou niet dé film om vroeg op de ochtend mee verrast te willen worden. Zo dacht iedereen er over, behalve Bert die zich kostelijk amuseerde. Om half acht werd iedereen wakker gerateld, voorzover dat nodig was.
Spullen opruimen, zaal aanvegen en “ontbijt”. Natuurlijk “Amerikaans”. Veel eerder dan gepland zat iedereen klaar om weer naar huis te gaan. Ouders werden gebeld: “Kun je me komen halen, dan ga ik snel naar bed”.

[img]/img/nieuws/AllStar ontbijt.jpg[/img]

Rond 10 uur was de Bloemerdhal weer helemaal leeg, alsof er niets gebeurd was. Wij wisten wel beter natuurlijk.
Bij deze wil BVL Mo, Karin en Jeanette bedanken voor de organisatie, het kon niet beter! Shirley, Wilbert, Ramon, Maaike, Aniek, Bert en Paul bedankt voor de ondersteuning.
Ook Sportfondsen en in het bijzonder Lilian bedankt voor de gastvrijheid en de spontane medewerking. We zijn ervan overtuigd dat iedereen het een geweldig evenement heeft gevonden…
Volgend jaar is er weer een All-Star Game.