Het antwoord op de vraag hoe het kwam dat ze zo goed speelden was volgens alle spelers: de vakantie. Vooral de eerste periode ging heel erg goed. Het tempo lag lekker hoog, er werd veel naar elkaar gekeken en niet onbelangrijk: de ballen gingen er in. Vooral Mark leek elk moment op de goede plek te staan. Murat sprong tussen elke pass van de tegenstanders, waardoor BS Leiden vaak de bal verloor. Na de eerste periode stonden we voor met 16-2.

In de tweede periode kwamen er weer drie verse spelers in (Jelle, Robin en Basri) , die ervoor zorgden dat het tempo hoog bleef liggen. Zowel de aanvallen als de verdediging bleven strak en de jongens hadden er echt plezier in. We gingen de rust in met een voorsprong van 28-6.

De derde periode ging wat moeizamer. De eerste 3 minuten gingen heel goed, maar daarna merkte je dat iedereen vermoeid werd en werd er minder gescoord. Nou ja, minder gescoord… Deze periode wonnen we met 12-2. De tussenstand na de derde periode was 40-9. Nu hoefden we alleen nog maar de wedstrijd uit te spelen. Door een mooie pass van Diam maakte Jarno nog een mooie lay-up. Ook Kenneth zette nog een eindsprint in door in de laatste 5 minuten vier keer te scoren.
Eindstand: 54-14. Nu maar hopen dat ze snel weer vakantie krijgen!