Ook de tweede wedstrijd in de Elite B competitie werd een ruime overwinning voor het meisjes bolwerk U16 team. Tegen Binnenland U18 werd het zaterdagmiddag in Barendrecht 45 – 113. Vooral Zera Butter speelde een prima wedstrijd en liet maar liefst 40 punten aantekenen door de scorer. Dat het voor het team van de coaches Marcel Tijssen en Ton Kallenberg een eenvoudige middag zou worden, was niet op voorhand ingecalculeerd. Een winst was op zich wel verwacht maar dat deze zo ruim zou uitvallen, kwam mede ook doordat twee belangrijke speelsters bij Binnenland waren geblesseerd.
Binnenland heeft evenals het bolwerkteam drie meiden in de rayon selectie spelen. Twee van deze speelsters, Eline Kasius en Sanne Woudenberg, waren geblesseerd, waardoor Jamailah Adams als enige de strijd moest aanbinden tegen haar rayonteamgenoten Willemijn Kallenberg, Maxime Essenstam en Zera Butter. Die strijd was ongelijk, mede doordat de Barendrechtse niet kon rekenen op veel kwalitatieve steun vanaf de bank. Bij BVL ontbraken Sigourney Lionar en Alexis Hewitt.

Opnieuw was een goede start het fundament van de uiteindelijke ruime zege. De full court press deed zijn werk goed. Regelmatig werd balwinst gepakt uit de double-teaming en via 6-8 in de eerste minuten, liep BVL snel weg naar een 12-28 score aan het eind van de eerste periode. In de tweede periode werd de verdediging nog scherper neergezet en toen was er voor Binnenland geen doorkomen meer aan. Ondanks een wat slordige aanval liepen de meiden via scores van Lara Moerer en Ella Tijsen weg naar een 14-49 ruststand. Het enige minpunt was de elleboogstoot die Willemijn Kallenberg opliep en uit voorzorg aan de kant werd gehouden.
In de derde periode was de verdediging wat slapper aan beide zijden en ondanks dat er snel werd doorgewisseld stokte het scoreritme niet en werd al snel duidelijk dat het meiden U16 team voor de tweede opeenvolgende keer de 100 punten grens zou doorbreken. De laatste periode ging in bij een 33-85 stand. Halverwege de vierde periode was het Christien van Langerak die het 100e punt liet noteren en dat het uiteindelijk 45-113 werd is nog slechts relevant voor de statistieken.
Een goede overwinning voor het meiden bolwerkteam dat volgende week thuis tegen Akrides weer een nieuwe tegenstander zal ontmoeten.
scores: Zera Butter (40), Lara Moerer (15), Ella Tijssen (14), Kirsten Siera (10), Willemijn Kallenberg (10), Chanel Oschmann (9), Christien van Langerak (8), Maxime Essenstam (6), Ilva Knaap (2)