Het meiden bolwerkteam MU16 heeft zaterdag een “strategische” nederlaag geleden tegen Pro Build Lions. Het team uit Landsmeer trok met het meest minimale verschil de winst naar zich toe (46-45) en heeft zelf daardoor zicht op de 2e plaats in de competitie dat rechtstreekse plaatsing voor de Elite A betekent. Voor de meiden bolwerk betekent deze nederlaag dat zij zich nog even kan beraden op de vraag of de Elite A wel gewenst is, of dat de competitie Elite B ook voldoende uitdagingen biedt. Met de wedstrijden tegen Amazone (thuis), Onze Gezellen (uit) en Grasshoppers (thuis), heeft het bolwerk daarmee alle troeven in eigen handen voor zowel de Elite A als Elite B poule.

De beide teams legden in hun onderlinge wedstrijd in Landsmeer de nadruk vooral op de verdediging. Zowel vanuit Leiderdorpse kant als vanuit de ProBuild Lions werd niet bepaald sterk geschoten, waardoor het uiteindelijke verschil toch in de details tot uiting kwam.
In de eerste periode kwam BVL eigenlijk vrij gemakkelijk op voorsprong (8-13) en ook al was dat een lage stand, de hoop was erop gevestigd dat het schot toch wel zou verbeteren. In de tweede periode was het spel echter van beide kanten in aanvallend opzicht niet goed en alleen Zera Butter wist met regelmaat de basket te vinden. In de derde periode (die met 18-20 inging) behield het bolwerkteam toch nog lange tijd de voorsprong tot in de laatste minuut toen ProBuildLions uiteindelijk met een punt voorsprong (34-33) het laatste kwart inging.
De start van het vierde kwart was aan de kant van BVL niet goed. Aanvallend kwam er niets uit en verdedigend werden een paar steekjes laten vallen, waardoor het team uit Landsmeer op een gerieflijke 42-33 voorsprong kwam en de wedstrijd leek te beslissen. De veerkracht van de meiden bolwerk was echter groter dan gedacht en in de laatste minuten van de wedstrijd, kwam het bolwerk terug. Zera Butter moest er weliswaar met 5 fouten naar de kant, maar ondanks dat vielen nu enkele schoten opeens wel raak waardoor het via 44-41 uiteindelijk tot 46-45 kwam en de tijd net even tekort bleek om de winnende score te pakken.
scores: Zera Butter (16), Willemijn Kallenberg (10), Maxime Ossenstam (8), Lara Moerer (4), Sigourney Lionar (4), Ella Tijssen (2), Christien Langerak (1), Kirsten Siera (1).