Het team JU16-1 kan maar niet winnen. Afgelopen zaterdag werd er met het kleinst mogelijke verschil in de Bloemerdhal verloren van BV Noordkop (79-80).
Om de één of andere reden is het team niet in staat om een hele wedstrijd het gewenste niveau te halen. Tegen Noordkop werd er erg wisselvallig gespeeld. Een redelijk eerste kwart werd gevolgd door een minder sterk tweede kwart. Het derde kwart was futloos, zeg maar slecht. Het vierde kwart was super.
Coach Edmar Diebels heeft al een aantal van dit soort wedstrijden gezien en probeert daar op de trainingen en in de wedstrijden aan te werken. De laatste wedstrijden doet hij dat o.a. door een aantal jongens uit JU14-1 in te zetten.
Zaterdag was het eerste kwart heel behoorlijk. Noordkop was de gehele wedstrijd sterk afhankelijk van hun nr. 15. In het eerste kwart konden afwisselend Do, Tomas en Michiel hem aardig in bedwang houden. Aanvallend scoorden we vooral inside. Het schot van afstand wilde niet goed vallen. Het kwart werd met 18-17 gewonnen. Het tweede kwart liepen we aanvankelijk nog verder uit. Tomas scoorde een aantal keer achter elkaar maar naar het einde toe zakten we een beetje in zodat Noordkop de wedstrijd bij rust met 30-35 leidde. Toch leek er nog niets aan de hand. Ja, we stonden achter, maar er werd beslist niet slecht gespeeld.
Het derde kwart was een raadsel. Alsof er lijm onder de schoenen was gesmeerd. De eerste 5 minuten werd er niet gescoord. We “durfden” niet meer inside te gaan. De passie ontbrak. Boris brak in de zesde minuut de ban door als kleinste speler wel gewoon op de basket af te gaan en via een fraaie lay-up te scoren. Do volgde sterk met een paar mooie acties en gelukkig scoorde ook Joren nog een paar keer. Aan het eind van het kwart speelden we weer op een redelijk niveau maar door het slechte begin verloren we het kwart met 12-24 (tussenstand 42-59).
Vanaf de eerste minuut in het vierde kwart waaide er een BVL-wind door de hal. Het team begon te draaien. Verdedigend hielp men elkaar, zoals het hoort en aanvallend toonden we weer het nodige lef. Helaas liep Tomas al snel tegen zijn vijfde fout op, kort daarna gevolgd door Joren. Oei, dat kwam aan (ook op de tribune). Maar toen bleek toch ook de vechtlust in de ploeg.
Robin miste niets meer, pakte een groot aantal rebounds (vooral aanvallend) en groeide uit tot de beste man op het veld. We haalden in. Broeno, Michiel, Marc en Do knokten tot ze erbij neervielen. En… Vincent en Raoul speelden alsof ze al wekelijks met het team meededen. Verloor Robin de rebound, dan pakte Vincent de bal wel. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij. In de achtste minuut kreeg Noordkop twee technische fouten. Helaas gingen niet alle vrije worpen erin, het verschil was nu nog drie(!) punten. In de laatste minuut gebeurde er van alles. Michiel raakte één vrije worp, de tweede ging mis maar de rebound was voor Vincent. Raoul werd aangespeeld en … score. We stonden gelijk…!
Noordkop speelde de volgende aanval. Michiel maakte een fout, jammer maar nuttig. Er werd één vrije worp raak geschoten. We kregen de bal weer om uit te nemen en… ahh, we verspeelden de bal. Noordkop scoorde direct. Het verschil was weer drie punten, met nog 36 seconden op de klok. Edmar vroeg gelijk een time-out aan. De bal werd ingenomen, rondgespeeld. Een schot stuiterde op de ring… Robin pakte de rebound, pass naar Raoul en, ja, weer een score. Nog één punt. Maar…., de tijd zat er bijna op. Noordkop speelde de laatste 15 seconden slim uit en er werd met één punt verloren…. .

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 4, Tomas Breel 10, Boris Crama 2, Raoul Koopmans 4, Joren Kremers 10, Robin Lovink 26, Broeno Rijnders 6, Marc Supper 3, Do Verhagen 7, Michiel van Zwieten 7.