Afgelopen zaterdag speelden de meiden van het Bolwerk geen beste wedstrijd tegen Amazone Leidsche Rijn uit Utrecht. Trainingsachterstand, ziekte, slechte shirts, spanning, waardeloze borden, een scheidsrechter te laat. Er leken talloze redenen aanwezig om het spreekwoordelijke kaas van het brood te laten eten. Het niet overtuigende Amazone profiteerde dankbaar en won (uiteindelijk) ruim met 67-47.

Op de een of andere manier zat de wedstrijd er afgelopen zaterdag al vanaf het begin af aan niet in. Het team draaide niet zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. De organisatie was beperkt en Amazone nam al snel een voorsprong in de eerste periode (18-8). In de tweede periode liep het verschil niet meer verder op. Dat kwam voor een deel doordat er nu wel wat meer pressie op de bal werd gegeven en Amazone hierdoor regelmatig balverlies leed. Aanvallend kwamen de meiden van het bolwerk echter nog altijd niet goed uit de verf (30-18 bij rust).

In het derde kwart was BVL eigenlijk eventjes terug op niveau. De aanwijzingen die in de rust werden gegeven, werden goed opgevolgd en het bolwerkteam kreeg meer vat op het spel van de Utrechtsen. Toen Willemijn Kallenberg vier vrije worpen op rij benutte en Maxime Essenstam de aansluitende aanval scoorde, was BVL weer helemaal bij (30-29). Het spel kon echter niet worden vastgehouden en al snel vervielen de meiden weer in chaotische verdediging en slordige aanvallen. Toen Amazone in de slotseconden van de derde periode ook nog heel simpel konden scoren en het verschil weer op bijna tien punten konden brengen (45-36) was dat voor coach Ton Kallenberg aanleiding om de meiden ernstig toe te spreken en de handdoek in de ring te gooien. De vierde periode was vervolgens alleen nog van belang voor de spreekwoordelijke statistieken. Positief was in ieder geval de rentree van onze Ammerikaanse speelster Alexis Hewitt die na een lange blessure nu voorzichtig weer kon meedoen en dat naar behoren deed.
scores: Willemijn Kallenberg (17), Alexis Hewitt (6), Maxime Essenstam (5), Lara Moerer (4), Sigourney Lionar (4), Anouk Nijman (3), Ella Tijssen (3), Zera Butter (3), Kirsten Siera (2)