[flv]/img/nieuws/20061029_bvl_u14-2.flv[/flv]

Afgelopen zaterdag kwam MSV langs in de Bloemerd. De uitwedstrijd hadden wij met 31-86 verloren en met knikkende knieën werd de thuiswedstrijd tegemoet gezien. De startende 5 begon heel sterk en met name de centers Bobby en Michiel maar ook forward Iwan verdedigden goed en maakten het de MSV topschutters van de vorige keer erg moeilijk, daarnaast deden Floriaan en Dennis prima werk door de MSV-guards goed onder druk te zetten waardoor de passing van MSV slordig was en BVL veel steals hadden, alleen…. het scoren uit die steals blijft een probleem, waardoor we de eerste periode helaas met 9-10 verloren. De 2e periode ging heel anders, heel veel balverlies van BVL zorgde ervoor dat MSV zich in de passing goed kon herstellen en dat de topschutters wel deden wat wij in de eerste periode vergaten: (veel) scoren. Het was heel moeilijk voor Jeroen, Fabio, Roeland Jan, Iwan Jimmy en Bobby om MSV bij te houden en werden aan alle kanten voorbij gerend; met rust stonden we 14-30 achter, een gat van 28 punten verschil!

Mochten we weer niet willen afgaan dan moest er in de 3e en 4e periode weer net zo gebasketbald worden als in de 1e periode. Dennis, Floriaan, Fabio, Iwan, Bobby en Jimmy deden in de 3e periode prima hun best en vooral Jimmy liet zien dat hij als verdediger zeker aan het groeien is, maar ook dat het samenspel van BVL is steeds beter aan het worden, er werd veel minder gedribbeld, veel beter – naar de vrije man – gezochtgepasst en ook werd er veel meer gecombineerd. De 3e periode werd verloren, maar dit keer met een verschil van 6 punten. BVL geloofde er weer in, ondanks dat een uiteindelijke winst er ook dit keer er niet meer in zat, maar speelde in de 4e periode alle onzekerheid van zich af en zette het prima spel uit de 3e periode voort, waardoor Roeland Jan, Fabio, Jeroen, Dennis, Michiel en Bobby deze periode wonnen: 16-14. De uiteindelijke uitslag werd 47-78. Doordat we een anderhalve competitie spelen krijgen we MSV op 19 november weer op bezoek, misschien dat we dan voor de winst kunnen gaan, als we de slechte periode weten te voorkomen?

[b]Statitistieken:[/b] Bobby (21), Floriaan (7), Dennis (6), Iwan (4), Roeland Jan (3), Jeroen en Jimmy (2) en Michiel (1).