Na de forse nederlaag, enkele weken geleden in en tegen MSV JU14-1, was het de vraag of dit nou lag aan een te lage inschrijving van MSV of toch een tekort aan basketbal kwaliteiten van de JU14-2. Om dit laatste tegen te spreken kon de JU14-2 zich vandaag herstellen tegen Jump. De tegenstander had maar 6 spelers, dus wisten we wat ons te doen stond: zolang mogelijk een full court press spelen, zodat door vermoeidheid van de tegenstander wij veel in balbezit zouden komen. Onze basis 5: Dennis, Floriaan, Iwan, Bobby en Michiel gingen aanvallend prima van start, verdedigend was het een beetje wennen, aan de conditie en techniek van het verdedigen mag nog zeker geschaafd worden, de full court press lukte niet helemaal in de 1e periode, toch wonnen we ruimschoots met 6-23. I

n de 2e periode met Fabio, Jeroen, Dennis, Jimmy en Bobby, kregen we steeds meer grip op de tegenstander en vooral Fabio en Jeroen verdedigden uitstekend, alleen nu was het aanvallend iets minder, we misten teveel layups, misschien wel omdat we in die periode teweing pasten naar elkaar, ook daar zal meer op geoefend moeten worden. Neemt niet weg dat we toch nog ruimschoots voor stonden met de rust: 13-39.

Fantastisch werd de 3e en 4e periode; de tegenstander was inderdaad vermoeid door onze manier van verdedigen en het werd : ALLE BALLEN VERZAMELEN ! Ook werd er veel meer naar elkaar gekeken en gepast en minder gerend. Dennis met name, maar ook Floriaan, Fabio, Jeroen en Iwan zorgden ervoor dat door passing Bobby, Jimmy en Michiel steeds vrij werden gespeeld zodat zij achter elkaar layups of onder het bord konden scoren, Michiel was zelfs zo fit dat hij een heuse driepunter kon scoren! De wedstrijd eindigde in 31-80, een knappe overwinning JU14-2! Als we op de training de puntjes op de i zetten voor wat betreft de verdediging en de passing, dan gaat dit team dit seizoen ongetwijfeld hoge ogen scoren!

[b]De statistieken:[/b] Bobby (21), Dennis (18), Michiel (17), Iwan (12), Floriaan (8), Jimmy en Fabio (2) en Jeroen (geen fouten).