De tweede wedstrijd van de JU14-1 stond op papier aangekondigd als lastig. Vorig seizoen werd er verloren in Delft. Het BVL-team herinnerde DAS als een moeilijke tegenstander. Ze verdedigen hecht, er spelen een paar lange jongens en beschikken over een hele goede guard, (nr. 10).
We begonnen dan ook een beetje nerveus. Een simpele lay-up werd gemist en in de volgende aanval werd de bal verkeerd rondgespeeld. Gelukkig had ook DAS moeite om de punten te scoren. In de derde minuut begon het allemaal een beetje op basketbal te lijken. De eerste goedlopende aanval werd keurig afgerond door Jeroen. Direct daarop een goede aanval met Raoul als eindstation. We nemen langzaam maar zeker het initiatief, maar DAS blijft gevaarlijk. Bovendien maken we in de eerste fase veel persoonlijke fouten. We moeten duidelijk wennen aan de “strenge”, niet altijd duidelijk fluitende scheidsrechters. Gelukkig zit Vincent goed in de wedstrijd. Vooral verdedigend staat hij goed op te letten. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 10-6 voorsprong. Voor ons een lage score, we zijn meer gewend.
Het tweede kwart beginnen we ook weer moeizaam. We kunnen onze aanval niet op gang krijgen. Deels is dat de verdienste van DAS, maar het komt ook door slap spel van ons zelf. We passen niet precies genoeg, en zijn erg slordig in de afronding van de kansen. Coach Paul Crama vlucht in een time-out. “Jongens, speel ons eigen spel, we zijn te passief, staan te veel stil. De bal moet sneller rond….”. We spreken af dat we nr. 10 van DAS in de verdediging gaan “doubleteamen”. Hij is te gevaarlijk, komt steeds te gemakkelijk onze bucket in voor een simpele score. Mark en Vincent zijn de aangewezen spelers om dit klusje te gaan opknappen.
Philip gaat Raoul wat nadrukkelijker helpen in de rebound. Langzaam komt het spel naar onze richting. Het is nog een beetje zoeken, schuift Vincent in, of moet Bas inschuiven… Als de bal veroverd wordt, probeert Boris de bal zo snel mogelijk naar de andere kant te verplaatsen. We maken DAS moe. Een mooie aanval, afgerond met een driepunter van Vincent zorgt voor het nodige zelfvertrouwen. Bankspeler Michiel neemt de plek in van Mark, die zich helemaal heeft leeggespeeld. Als een irritante mug zit hij op de nr. 10 geplakt. Wordt Michiel gepasseerd, dan is Vincent daar voor de help-defense. Het tweede kwart wordt nipt gewonnen (11-8). Ruststand 21-14.
In de rust wordt alles nog eens goed doorgenomen. We zijn beter, maar kunnen dat nog niet goed in punten uitdrukken. Verdedigend beginnen we de gelederen te sluiten. We hebben wel al veel persoonlijke fouten staan. Opletten dus.
Derde kwart, nu gaat het lopen. We spelen nu ons herkenbare snelle spelletje. De bal gaat snel in het rond. We lopen uit. Boris begint te scoren, komt wat meer los van zijn verdediger. Verdedigend blijft Vincent knap overeind, de ene keer geassisteerd door Bas, dan weer door Michiel of Mark. Philip steunt Raoul en Jeroen in de bucket. We zijn weer een team. We zien twee mooie aanvallen achter elkaar, beide goed afgerond. Het kwart winnen we met 16-5.
Vierde kwart. We staan met 37-19 voor. Dit mogen we natuurlijk niet meer weggeven. Even komt DAS nog wat dichterbij, jongens let op! We zijn er nog niet… Onder het motto “De aanval is de beste verdediging” verhogen we het tempo nog een keer. Raoul en Jeroen beginnen nu nadrukkelijker inside te gaan. Boris staat nu tegenover de nr. 10. Vincent daarachter. Bas en Philip veroveren de bal. Snelle outlet naar Boris. Goede pass naar Jeroen… Ja nu zijn we toch duidelijk de betere ploeg. De laatste twee minuten spelen we DAS hun eigen zaal uit. Vier keer veroveren we de bal, er volgt steeds een bijna identieke snelle aanval, via Boris naar Raoul, die goed inside gaat en scoort. Eindstand 55-30.

[b]Scores:[/b] Vincent Antes 13, Boris Crama 8, Michiel Jacobi 2, Bas Kallenberg 4, Raoul Koopmans 16, Jeroen Vos 10, Mark de Zwart 2.