Vandaag speelde de Benjamini’s 1 misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. Het team, vandaag zonder Mike helaas, vocht voor wat hij waard was en de “lange” jongens van MSV moesten alles op alles zetten om de overwinning te behalen, of was het nou toch een gelijkspel?

In de eerste periode speelden Isaiah, Eveline, Pim, Luuk en Robin prima, de tegenstander werd goed onder druk gezet en vooral Isaiah was de man op het veld, verdedigend, aanvallend hij was overal te vinden, scoorde, passte, alles lukte, Luuk, Eveline en Robin maakten daar prima gebruik van en stonden prima vrij om te kunnen scoren. Deze periode eindigde in 22-16 winst.

In de tweede periode gingen Marco, Isaiah, Tycho, Maddy en Alberto gewoon door. Isaiah ging nog meer met overzicht spelen en passte veelvuldig af naar Marco en Tycho die heel goed die ballen erin gooiden, de trainingen beginnen vruchten af te werpen! Ook Maddy en Alberto blijven het fantastisch doen, verdedigen, passen doen ze alsof ze al jaren in de Benjamini’s 1 zitten, maar ze spelen pas vanaf 8 januari 2006 mee! MSV had het heel moeilijk op dat moment, ondanks dat ze met lange, snelle jongens speelde. De 2e periode eindigde in 15-12 winst en een ruststand van 37-28.

De derde periode ging het een stuk minder, dat kwam omdat MSV nu zijn gehele “luchtmacht” in het veld neerzette. Bovendien de coach van BVL had vooraf als opdracht gegeven om “hele veld” te verdedigen en dat is voor de jongens die niet zo snel ter been zijn een zware opgave en zeker in de derde periode als je niet meer zo fris ben. Maar en dat moet gezegd worden: De benjamini’s bleven hun best doen en bleven op die manier verdedigen, de periode eindigde in 7-24 en onze voorsprong sloeg om in een achterstand: 44-52

De laatste periode is de sterkste periode, vraag niet waarom, maar het lijkt erop alsof de spelers en speelsters nog ergens extra energie vandaan halen om nog 1 keer te vlammen. Marco, Isaiah, Tycho (later Eveline) Maddy en Alberto lieten fantastisch spel zien en kwamen in de 4e minuut gelijk : 52-52 om direct door te gaan; 62-54 in de 7e minuut. MSV nam een timeout en zette z’n sterkste – zeg maar langste – team in. Het lukte MSV, ondanks prima verdedigen van onze kant, maar ja van het lengteverschil werd door MSV goed gebruik gemaakt, en zij kwamen in de 9e minuut op 62-61. En toen ? Was het nu een driepunter van MSV of geen driepunter van MSV ? Helaas niemand zag het goed en in de verwarring die daarop ontstond werd de driepunter genoteerd: 62-64. Daarna probeerde Isaiah nog een driepunter in de laatste seconde die BIJNA raak ging, maar de wedstrijd eindigde in 65-66, helaas NET niet !

Geweldig gespeeld Benjamini’s, het was weer een heel spannende wedstrijd!
Statistieken: Tycho (18), Isaiah (17), Marco (11), Luuk (6), Robin en Eveline (4), Pim en Maddy (2) en Alberto (1) .Alle spelers gescoord, is dat geen TEAMWORK?