De mini’s 1 zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. In de Leiderdorpse ijshal, pardon Bloemerdhal, werd dik verdiend gewonnen van Oegstgeest. “Onze jongens” namen na de eerste sprongbal gelijk het initiatief. Jeroen zorgde binnen twee minuten al voor 5 punten. Bovendien wisten Mark, Bas en Vincent de vijandelijke guards goed onder druk te zetten, zodat de aanval van Oegstgeest moeilijk op gang kwam. Maar, toen begon Oegstgeest ook te ontdooien. Vooral hun grote, lange center met het legendarische nummer 23 begon zich met de wedstrijd te bemoeien. Daar had BVL duidelijk moeite mee. De “scheidsen” Ramon van Winkel en Maaike Klompmaker moesten voor veel “p-tjes” fluiten. Er werd niet altijd correct verdedigd. Gelukkig bleef het in de aanval allemaal goed gaan. Raoul scoorde via een paar mooie atletische acties. Coach Paul (Hans is hoog in de witte Franse-Alpen aan het werk) moest aan het begin van het tweede kwart nog maar even de techniek van het verdedigen aanscherpen. Niet naast je man, maar tussen de man en het bord, of tussen je man en de bal verdedigen. Stil blijven staan, armen omhoog. Niet meebewegen met de aanvaller etc. Nou dat hielp. In het tweede kwart gleed Oegstgeest geheel onderuit. Er werd niet alleen goed verdedigd, er werd ook knap aangevallen. Boris schakelde de wedstrijd naar een hogere versnelling. Een aantal mooie assists werden goed afgerond door Vincent en Raoul. Michiel en Philip zorgden voor een aantal nuttige rebounds. Het kwart werd met 19–4 gewonnen. Het was jammer dat na zo’n flitsend tweede kwart een matig derde kwart volgde. Het kwart werd gewonnen, maar daar is ook gelijk alles mee gezegd. In het vierde kwart begon de motor weer te draaien. Snelle balrotatie, aardige combinaties en een paar mooie scores. Een toverbal van Boris werd gevolgd door een even bijzondere score van Vincent. Het publiek kon de handen weer even goed warm klappen. Gecontroleerd werd de wedstrijd uitgespeeld.
Eindstand 62–36.