De meiden bolwerk boekten hun twee opeenvolgende overwinning. Met vooral in de eerste helft knap basketbal werd het bokwerkteam van Omniworld Almere resoluut aan kant gezet. De gehele wedstrijd had het team van coach Marcel Tijssen een voorsprong. Ondanks dat deze een paar keer – vooral aan het eind van de wedstrijd – in gevaar kwam, wist het bolwerk de voorsprong te behouden en won uiteindelijk met 71-63.

Binnen enkele minuten namen de aspiranten van BV Leiderdorp een voorsprong (6-2). Er werd geconcentreerd verdedigd en aanvallend werden de juiste keuzes gemaakt. Lara Moerer (13 punt) ging steeds goed naar de basket en onderscheidde zich ook verdedigd door de (veel) langere speelsters van de junioren van Omniworld goed buiten de bucket te houden. Dat was niet alleen haar verdienste. Ook de andere langere speelsters in het team Maxime Essenstam, Ella Tijssen, Sigourney Lionar en Kirsten Siera vochten voor elke centimeter onder de basket. Aanvallend wist Patience Dimandja (21 punt) met regelmaat de basket te vinden en na de eerste periode hadden de meiden een voorsprong van 6 punt (20-14). In de tweede periode ging het mogelijk nog beter. De verdediging zat dicht en aanvallend maakte Willemijn Kallenberg (12 punt) het verschil en vergrootte de voorsprong zich tot een riante 16 punt bij rust (40-24). Zoe Schellingerhout bracht rust in de aanval en Ilva Knaap ging door haar enkel en moest de wedstrijd verder van de kant bekijken, terwijl zij juist enkele goede verdedigende acties had verricht. De vraag was natuurlijk of het bolwerkteam deze voorsprong wist vast te houden en wanneer Omniworld de veel grotere lengte zou gaan uitbuiten. Aan het eind van de derde periode kwam Omniworld voor het eerst onder de psychologisch belangrijke 10-punten grens (55-47). Toen achtereenvolgens Sigourney Lionar en Lara Moerer met vijf fouten naar de kant moesten, was het de vraag of BVL stond wist te houden. In de laatste periode brachten belangrijke scores op het juiste moment van Zera Butter (12 punt) de bevrijdende opluchting en kon Omniworld niet meer doordrukken. BV Leiderdorp revancheerde zich voor de nederlaag in de uitwedstrijd en het werd: 71-63. Gefeliciteerd meiden!!