Doordat er maar een scheidsrechters was, begon de wedstrijd later. De meiden bolwerk Rijnland speelden in het begin gelijk op tegen bolwerkploeg Amazone uit Utrecht. In de ogen van coach Tijssen kwam dit vooral door het fysieke spel van Amazone waartegen de scheidsrechter onvoldoende optrad. Toen hij zich hierover beklaagde leverde hem dat een technische fout op. Een voordeel daarvan was wel dat de scheidsrechter daarna iets meer ging herstellen van wat zij daarvoor had laten liggen. De meiden kwamen hierdoor steeds beter in hun spel en, ondanks dat de ruststand (20-21) dat nog niet deed vermoeden, kreeg BVL de controle over het spel.

In de rust kwam de 2e scheidsrechter erbij (die had vastgezeten in het verkeer). Doordat Amazone veel fouten maakten die nu wel bestraft werden door de 2e scheidsrechter, leidde dit tot veel vrije worpen voor BVL, met name Lara Moerer ging vaak en goed naar de basket. BVL ging verdedigend naar een full court press en daardoor werden veel ballen afgepakt waarvan aanvallend met name Patience Dimandja profiteerde. De voorsprong die de meiden bolwerk pakten kwam vervolgens niet meer in gevaar. Zera Butter schoot met drie driepunters op rij de wedstrijd op slot, want aan het eind van de 3e periode leidden de bolwerkmeiden al met 26-41. In de vierde periode bleef BVL de full court man te man verdediging spelen, waarop de Utrechtsen geen antwoord hadden en slechts tot 4 punt kwam. Het team van Marcel Tijssen bleef wel scoren en met een ‘echte’ buzzer score van Zera Butter werd de eindstand op 35-60 bepaald.

[b]Ruime overwinning Bolwerk meiden bij Amazone[/b]

Met een door blessures en dubbele wedstrijden gehavende ploeg hebben de bolwerk meiden een uitstekende 35-60 overwinning geboekt in Utrecht tegen Amazone Leidsche Rijn.

In de eerste twee kwarten gebeurde er eigenlijk niet veel. De bolwerk meiden hadden opdracht gekregen zuinig te spelen en weinig persoonlijke fouten te maken.

De speelsters met lichte blessures Ilva Knaap en Renske Kallenberg zorgden er met hun uitgekiende spel voor dat er goed doorgewisseld kon worden en vooral door een strakke verdediging was er bij rust een kleine voorsprong van 20-21.

In het derde kwart gingen alle remmen los en werd Amazone met een full court press volledig onder de voet gelopen. Patience Dimandja en Zera Butter, met fraaie driepunters, zorgden met een reeks van scores dat er binnen enkele minuten een voorsprong van 22-32 op het scorebord stond.

Een sterk spelende Sigourney Lionar heerste onder de borden en zorgde er met haar vele rebounds mede voor dat aan het einde van het derde kwart de voorsprong nog verder was uitgelopen naar 26-42.

In het vierde kwart gingen de bolwerk meiden door met hun uitstekende spel en via enkele scores van Lara Moerer werd het 26-49. Heel even leek het erop dat Amazone nog een slotoffensief kon inzetten met zes punten op rij, maar door goed verdedigen van Willemijn Kallenberg, Zoë Schellingerhout en Ella Tijssen werd ook dit makkelijk opgevangen.

Met een driepunter in de laatste seconde zorgde Zera Butter voor een 35-60 eindstand.

Drie overwinningen op rij, heel goed gedaan meiden!!