In de kleine sporthal Broekplein in de Merenwijk in Leiden speelden de welpen van Leiden hun tweede wedstrijd van dit seizoen; het team is later ingevoegd in de competitie en had maar twee tweedejaars welpen. Dat maakt een groot verschil in een welpenwedstrijd.
De beide scheidsrechters waren erg streng met fluiten en dat was wel even wennen voor de welpen en hun ouders. Ze deden dat echter wel heel eerlijk naar beide partijen toe.
De wedstrijd begon een beetje rommelig; er werden veel kansen gemist en na 10 minuten spelen stond het nog maar 0 – 4 voor BVL door scores van Mathijs. Het tweede kwart ging een stuk beter en vooral Thijs kreeg het op zijn heupen. Hij scoorde aan de lopende band. Ook Olivier schoot er een paar mooi in en maakte veelvuldig een ereronde over het veld. Na het tweede kwart was de stand 4-25 dus konden we tevreden zijn.
Mustafa, Gino, Chandler, Paula en Ernesto deden erg hun best maar scoorden net niet. Blijf goed trainen en dan komt het scoren vanzelf. De inzet is er in ieder geval en scoren is leuk maar verdedigen is ook belangrijk. Wat dat verdedigen betreft zien we iedere week vooruitgang.
De wedstrijd eindigde in 8 – 48 voor BVL