Vanaf nu proberen we om elke week een artikeltje van de thuiswedstijden in het “Leiderdorps weekblad” te plaatsen. We schrijven iets over elk team dat in de Bloemerdhal heeft gespeeld. Helaas worden de artikeltjes door de redactie van het weekblad i.v.m. de beschikbare ruimte weleens ingekort.
Deze week zijn daardoor de prestaties van de MA2 en de JB2 geheel weggevallen. En dat terwijl ze nog wel zo hun best hebben gedaan….

We plaatsen het artikel hieronder nu geheel op de site…..

[b]Basketbal in Leiderdorp[/b]
Elk weekend zijn er 17 teams van Basketbalvereniging Leiderdorp actief in de diverse basketbalcompetities. We volgen iedere week de thuiswedstrijden die gespeeld worden in de Bloemerdhal.
Het ervaren team van Heren 1 heeft de laatste jaren (!) niet meer verloren. Ze zijn gewend elk jaar kampioen te worden in hun poule (eerste klasse regio). Ook dit jaar behoort zo’n kampioenschap tot de mogelijkheden. De eerste 3 wedstrijden werden eenvoudig gewonnen. Zaterdag was Gymnova uit Leidschendam het slachtoffer. Ervaring is het sleutelwoord voor dit team waarvan de kern al meer dan 10 jaar met elkaar samenspeelt. Onder toeziend oog van playing-coach Mark Alessie werd de wedstrijd in het laatste kwart beslist. Just Blom en Michael Breel scoorden allebei 18 punten. De wedstrijd werd met 56–48 gewonnen.
Voor een opmerkelijke basketbaluitslag zorgde het team Benjamins 2 (9-10 jaar). Het was een erg spannende wedstrijd tegen Westland Stars uit ’s Gravenzande. Aan het begin van het vierde (en laatste) kwart stond BVL nog 7 punten achter. Er werd “alles of niets” gespeeld … maar het werd uiteindelijk van allebei wat, gelijk. Na 4 maal 10 minuten stond het 37–37. In de oudere categorieën volgt bij gelijkspel een verlenging, echter niet voor de jongste jeugd. Knap waren de 12 punten van Maddy Homan en de 9 punten van Alberto Falcone.
De Benjamins 1 speelde tegen één van de beste teams uit hun poule, BV-Voorburg. De tegenstander was vooral “te lang” voor onze Wolves. Het eerste kwart werd knap met een kleine achterstand afgesloten, daarna was de brandstof echter op. Er werd met 72–31 verloren. Mike Hogervorst was topscorer bij BVL met 7 punten.
Het Bolwerkteam van Meisjes Junioren komt uit in de rayons eerste klasse. Het (selectie)team samengesteld uit speelsters van 14–18 jaar speelde tegen Amazone uit Utrecht. Het werd een spannende wedstrijd met goed verzorgd basketbal. Helaas werd vooral door een zwak derde kwart de wedstrijd met 51–56 verloren. De snelle guard Patience Dimandja (24 punten) en Zera Butter (16 punten) verdeelden samen de meeste punten.
De jongere meisjes van Aspiranten 2 (13–14 jaar) spelen dit seizoen voor het eerst met elkaar en dat gaat niet onverdienstelijk. Van de vijf gespeelde wedstrijden werd er slechts één verloren. Tegen Zoebas uit Zoetermeer werd het erg spannend. Lotte Broers scoorde 12 punten en Kelsey de Porte noteerde 8 punten. En ja, na een erg spannend vierde kwart werd de wedstrijd natuurlijk gewonnen (34–31).
Dames Senioren 1 moest het opnemen tegen BS-Leiden. Vooral in de tweede helft bleken de BVL-dames veel te sterk voor hun tegenstander. Er werd eenvoudig met 74–44 gewonnen. “Good Old” Mariska van Zegveld scoorde 17 punten, en was de koningin onder de borden. Kika Stijger viel op met een paar fraaie driepunters, haar totaal was 16 punten.
Zaterdag 5 november zijn er vanaf 14.15 uur weer een aantal leuke basketbalwedstrijden in de Bloemerdhal te zien.