Zaterdagmiddag speelden de benjamini’s 2 tegen Westland stars. Het was van te voren even wachten omdat de Heren 1 nog bezig waren. Daarna werd er snel ingelopen en kon de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwart speelden Alberto, Jarno, Basri, Edda en Robin. In de eerste minuut lukte het om Alberto een mooi openingsschot te maken. Al snel scoorde de Westland stars echter weer. Robin en Jarno gingen goed onder de basket verdedigen waardoor het voor Westland stars erg moeilijk was om te scoren. Maar al werden er goede aanvallen gespeeld door BVL, de bal wilde niet altijd raak. De stand van deze periode was daardoor ook gelijk geëindigd op 6-6.

In de tweede periode stonden Diam, Murat, Mady, Robin en Kenneth in het veld. De eerste minuten was te merken dat de tegenpartij toch iets sterker was. Er werd wat minder verdedigd waardoor de Westland Stars makkelijk konden scoren. Toch werden er veel ballen door Murat afgepakt waardoor Mady snel kon opdribbelen en met goed samenspel er gescoord werd. Tot de laatste twee minuten hielden de benjamini’s dit vol, maar daarna scoorde Westland Stars nog. Deze periode werd net aan gewonnen door BVL met 11-10.

De ruststand was 17-16 voor BVL. De benjamimi’s gingen nog even inlopen en de derde periode begon. Met Jarno, Basri, Edda, Mady en Kenneth in het veld. De benjamini’s waren allemaal erg vermoeid en dat kon je goed zien. Ze deden hun best maar vooral de snelle nr. 71 van de tegenpartij was moeilijk bij te houden. Hierdoor werd deze periode verloren met 10-18.

Het vierde kwart stonden Alberto, Jarno, Diam, Murat en Robin in het veld. Ze wilden winnen en werkten daar keihard voor aangezien ze met 7 punten achter stonden. Er werd goed verdedigd en in de aanvallen werd super samengespeeld! Alle inspanningen hadden echter een negatieve uitwerking op de conditie. Daarom werd er gewisseld waardoor er ook wat meer ‘lengte’ in het team zat.
Het werd heel spannend want de stand was 37-35 voor BVL met nog een paar seconden te gaan. Helaas scoorde Westland Stars in de laatste seconde waardoor de stand 37-37 werd. Deze periode werd wel gewonnen door BVL met 10-3.

Het was een goede tegenstander waar je leuk tegen kon spelen. We zijn ook erg benieuwd of de uitwedstrijd tegen Westland stars even spannend wordt!