[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/mk01_kampioen1.jpg[/img]

Op zaterdag 2 april hebben de meiden kadetten een prestatie geleverd die niemand verwacht had. Na het eerste seizoen niet verder te zijn gekomen dan de vierde plek zijn de MK1 in het tweede seizoen, creatiever gaan basketballen, waardoor ze het hebben laten zien dat ze ook onverslaanbaar kunnen spelen en kampioen kunnen worden.

De wedstrijd begon moeizaam, ondanks dat ze hun uiterste best deden werden er in het eerste kwartaal veel vrije lay-ups gemist en de score kwam niet verder dan 14 tegen 12 voor Leiderdorp.

Het tweede kwart begon Leiderdorp zeer sterk, door wat meer pressie op haar tegenstander te leggen bracht Renske Kallenberg de stand in de vierde min. op 25-14, waarvan ze in 4 min. tijd 7 punten wist te scoren. Jammer genoeg hebben ze in de laatste 6 min. 10-4 gespeeld waardoor ze dus niet echt veel aan hun voorsprong hebben gehad want het eindstand eindigde in het tweede kwart 31-24 voor Leiderdorp.

Derde kwart begon Gymnova zeer sterk en scoorde in de eerste 2 minuten 6 punten en wist ook zo zijn terug keer bij te houden, want de score was niet veel meer dan 30-31 geworden voor Leiderdorp, het werd dus een moeizame kwart voor Leiderdorp zeer zeker omdat er op beiden helften achter elkaar werd gescoord en zo kwamen beiden teams niet echt op voorsprong. Gelukkig wist Birgitte nog in de laatste 3 min. de voorsprong iets uit te breiden tot een stand van 43-49, en zo brak het vierde kwart aan.

Aangezien de score niet echt hoog was ging Leiderdorp maar voor het half court spelen en wist zo veel ballen te onderscheppen van de tegenstander, Birgitte, Maaike en Renske Kallenberg maakten daar gebruik van en wisten zo de stand in 5 minuten tijd naar 47-64 op te krikken. Uiteraard bleef Gymnova niet stilstaan en vocht terug om de overwinning als nog te behalen, maar Leiderdorp wist zijn voorsprong te behouden en won de wedstrijd met 8 punten verschil. De eindstand was 69-61

De meisjes kadetten waren zo blij met deze overwinning en zo gelukkig dat ze de coach hebben bedankt voor al de moeite met een koude douche in een van de sportzaal kleedkamers.
Hierbij willen ze nogmaals het publiek bedanken, het was erg gezellig en leuk dat jullie kwamen! Zo vol had de tribune voor ons nog nooit gezeten .

[b]Scores:[/b]
Birgitte: 20
Renske Kallenberg: 14
Maaike: 12
Aniek: 10
Joyce: 4
Anne: 3
Renske Kleiss: 2
Linn: 2

[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/mk01_kampioen2.jpg[/img]