Leiderdorp tegen Zoebas is een bijzondere basketballwedstrijd omdat deze clubs in een bolwerk zitten zodat de spelers elkaar door en door kennen omdat ze soms samen spelen. De kansen van Zoebas werden van te voren al niet hoog ingeschat omdat het Leiderdorps kadettenteam al haar tegenstanders in de competitie tot nu toe overklast en voor het kampioenschap gaat.
Coaches Ben Ponsioen en Kostka Parlindez van Leiderdorp lieten er geen misverstand over bestaan; veel druk geven en snel een voorsprong opbouwen. Dat heeft Zoebas geweten. Leiderdorp bepaalde het tempo onder leiding van Riben die links en rechts met passjes strooide en regelmatig Wouter vond die in deze periode 14 van zijn uiteindelijke 26 punten maakte. Zoebas kon enkele snelle breaks lopen waardoor het nog tot scoren kwam. Toen ook Rutger nog even twee scores afdrukte was de ruime voorsprong een feit. Einde eerste periode 20-9 voor Leiderdorp.
Leiderdorp wisselde regelmatig door, waardoor alle spelers aan bod kwamen en ook het tempo hoog kon blijven. Hierdoor kreeg Zoebas wel wat meer ruimte om tot scoren te komen. Het was vooral Jim van Zijl die in deze fase af en toe goed tot scoren kwam. Ondanks dat Kevin in deze periode veel rebounds bleef pakken konden de bankspelers de voorsprong niet verder uitbouwen. Ruststand 34-23.
Deze geringe voorsprong is voor dit Leiderdorpse team beneden de maat. Dus direct na rust de zweep er over en tempo opvoeren was het devies. De basisvijf lieten Zoebas door snel passwerk en mooie combinaties verder achter zich en toen Mendez Soma, de spelverdeler van Zoebas, besloot om het allemaal zelf te gaan doen was het over en uit. Edwin stuurde het Leiderdorpse team goed en gecontroleerd naar een 58-31 stand na drie periodes.
De vierde periode werd hierdoor een verplicht nummer. Zowel bij Leiderdorp, dat wist dat de winst binnen was, en bij Zoebas, dat wist dat het verslagen was, werd er slordiger gespeeld. Het publiek zag nog wel een paar mooie acties maar voor de wedstrijd maakte het allemaal niets meer uit. Eindstand 72-40. Het Leiderdorpse team dus op koers voor het kampioenschap en zal dan kanshebber zijn om aan het Nederlands kampioenschap te mogen meedoen. Scores Raymond Schijf en Roald Montesand beiden 2, Kaj v.d. Vlist, Rutger Wijnbelt en Wouter v.d. Eng allen 4, Riben Lewis en Peter v. Schie beiden 6, Edwin v.d. Werff 8, Kevin Lovink 10 en Wouter Breel 26.