[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/P4230012.JPG[/img]

Na vorige week met liefst 138-9 gewonnen te hebben (is dat geen record?) tegen het uit altijd lastige Sparta Go te Middelharnis (gemeente Sommelsdijk), mocht zaterdag de Benjamin’s 3 het seizoen afsluiten tegen BS Leiden. De scheidsrechters hadden aanvankelijk het idee dat BS Leiden de welpen had gestuurd in plaats van de Benjamin’s 3, maar het bleken toch echt 7/8 jarige kinderen te zijn. Smurfen of niet; de Benjamin’s 3 gingen er fel tegen aan en met name Quinten liet zien dat hij de basketbaltechniek al aardig onder de knie krijgt, maar natuurlijk ook Mike, Jonathan (wie? Ohh DIE ja !), Basri (die van die tweeling), Richard en Mike lieten zich van hun beste kant zien, de eerste periode eindigde dan ook in een 18-0 voorsprong.
In de 2e periode deden Tessa (gastspeelster), Murat, Fred, Daan en Jarno er een schepje bovenop en het arme BS Leiden werd geheel onder de voet gelopen. Duidelijk is te zien is dat de Benjamin’s 3 al heel goed samenspeelt; eerst wordt er gekeken voor de pass, voordat de dribbel gestart wordt, daarnaast scoort (bijna) iedereen in dit team; ook al een teken dat het samenspel goed zit. De 2e periode eindigde in een 38-2 tussenstand.
In de 3e periode nam de JB3 bewust gas terug en lieten daardoor hun mannetje in de verdediging wat vaker los, hierdoor kreeg BS Leiden meer lucht en met name nummer 31, een leuke dribbelaar maar hij ging te vaak solo, zorgde er voor dat BS Leiden de 3e periode won met 6-8, de eindstand in de 3e periode: 44-10. In de laatste periode trok BVL weer het spel naar zich toe en liepen we uit naar een eindstand van 54-16.

Scorers: Quinten(14), Fred(10),Tessa(8), Daan(8), Jonathan(4),Mike(4), Basri+Murat(2), Richard(2) en Jarno(2). In de laatste 2 wedstrijden werd dus 192 (!) punten gescoord en slechts 25 tegentreffers geïncasseerd, met recht een topprestatie! Na afloop ontvingen de spelers dan ook een dik verdiende medaille en een traktatie. Ook een dikke pluim voor de coaches van dit team: Carla Zandvliet en ?moeder de Krijger die van deze nieuwe spelers een eenheid hebben weten te maken waar BVL in de toekomst nog heel veel plezier van zal hebben! Tot volgend seizoen jongens!