In de maand mei 2005 wordt er een E-scheidsrechtercursus bij BVA in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Er zijn nog circa 8 plekken beschikbaar voor cursisten van buiten BVA. Wie wil hieraan deelnemen?
Voor deelname gelden de volgende voorwaarden:
Voor wie? Deelnemers worden toegelaten wanneer zij in het bezit zijn van een scheidsrechter F-diploma en beschikken over voldoende scheidsrechterservaring. Op de dag van het examen moeten de deelnemers minimaal de leeftijd van 17 jaar bereikt hebben (uitzonderingen hierop zijn bespreekbaar).
De cursus omvat 10 contact lesuren en bestaat uit theorie- en praktijkgedeelten. Tijdens de cursus zullen alle basketballregels, commentaar op de regels, arbitragetechniek en interpretatie op de regels behandeld worden. Tevens wordt gedurende 2,5 uur het onderdeel techniek/tactiek/coaching (TTC) behandeld waarbij het zal gaan over de toepassing van verschillende technieken en tactieken.
De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen voor het onderdeel spelregelkennis/ arbitragetechniek en het onderdeel techniek/tactiek/coaching en een praktisch deel fluiten in een wedstrijd.
De deelnemers die met goed gevolg de examens hebben afgelegd, ontvangen het NBB scheidsrechter E-diploma.

Wanneer:
De cursusdagen zijn:
woensdag 11 mei    theorie 19.30 – 21.30 (docent Rob Braat)
zaterdag 14 mei     praktijk 10.00 – 12.00            ,,
woensdag 18 mei   theorie 19.30 – 21.30              ,,
zaterdag 21 mei    praktijk 10.00 – 12.00             ,,
zaterdag 28 mei TTC (praktijk) in de ochtend door Ton Kallenberg van BV Leiderdorp
zaterdag 4 juni  examen in de ochtend tot 13.00 uur

Wanneer liefhebbers aanmelden? Zo spoedig mogelijk per mail aan een van de leden van het bestuur of rechtstreeks aan J.wsanders@hccnet.nl  met de naam van de cursist en vereniging.  Hierbij geldt: vol=vol.

Kosten: De kosten voor leden van BV Leiderdorp worden gedragen door de vereniging.