Na een aantal mindere wedstrijden zijn de Benjamini’s 2 weer op de weg naar boven! De wedstrijd tegen Lokomotief – uit altijd lastig – is er één uit een serie van 3, waarin de benjamini’s 2 moeten aantonen dat zij wel degelijk in deze klasse thuishoren.

In de eerste periode werd de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. Met een full court press bestreden Marco, Isaiah, Jimmy, Tessa en Tycho Lokomotief en hoe! Met super fel verdedigingsspel kreeg de tegenstander het zo moeilijk dat het gewoon de bal in onze handen gooide en ja dan wordt basketbal een makkie. Jimmy gooide zowaar een hattrick erin, Marco strooide met passes en assists alsof die Sinterklaas was, Tycho speelde de beste speler naar huis door prima verdedigingswerk, Tessa liet ook zien dat ze helemaal terug is door fraai dribblewerk te laten zien en Isaiah scoorde weer als vanouds heel veel layups. De periode sloten we af met 6-30!

In de 2e periode hervond de tegenstander zich maar we bleven we toch, dankzij prima stoorwerk van Roeland Jan en het prima pass-werk van Robin goed bij, we verloren weliswaar deze periode (15-14), maar hielden toch een ruime marge over: 21-44. De 3e periode ging iets minder goed, misschien begon de vermoeidheid toe te slaan, niet zo verwonderlijk als je coach je al 3 periodes lang full court press laat spelen. Gelukkig had onze tegenstander hier ook last van zodat wij uiteindelijk ook de 3e periode wonnen: 6-10 (27-54).

In de 4e periode waren de batterijen weer helemaal opgeladen, we gingen weer voluit verdedigen en dus pakten we veelvuldig weer de bal af, hadden we heel veel rebounds (nietwaar Jimmy) en kon ook Luuk zelfs van afstand gaan schieten! De laatste 5 minuten speelden we zelfs zonder Marco, Isaiah en Jimmy en toch bleven we gewoon doorgaan met scoren, klasse kids! De wedstrijd eindigde in een verdiende 41-70.

Man of the match was ongetwijfeld Jimmy Yang: Met 18 punten topscorer, heel veel rebounds en prima steals. De overige scores; Isaiah (16), Tycho (14), Marco (12), Robin en Luuk (4), Roeland Jan (2) en Tessa (‘n 10 voor haar inzet)!