Nog één wedstrijd en de Benjamins 1 zijn kampioen. Zondag werd weer ruim met
69 – 20 gewonnen van Rotterdam Basketbal.
Zondagochtend “vroeg”, om 8.45 uur gaat de telefoon bij coach Paul. Wie belt er zo vroeg op zondagochtend? Dat moet iemand van BVL zijn … ja hoor … Isaiah is ziek.

De hele familie is gelijk wakker. Wat gaan we doen? Coach Paul moet even nadenken. Mike kan vandaag ook niet meedoen. Hij is geblesseerd aan de enkel. Tanden poetsen, ogen op scherp … brr koud water over het hoofd. Collega coach Paul wordt gebeld … Zullen we nog snel even iemand van Benjamins 2 uitnodigen? Goed plan … dus … Tycho wordt gebeld. Eerst netjes excuses maken voor het vroege tijdstip. Maar wat blijkt, Tycho is al lang wakker en ligt zelfs lekker te dobberen in het zwembad. Natuurlijk wil hij mee ballen.
Als echte profs zijn we ruim op tijd bij de hal. Alleen de deur zit nog op slot. Wat nu?

Voor dit soort situaties heeft het team de familie Antes in de gelederen. Buiten in het zonnetje worden de meegenomen thermoskannen koffie leeggedronken.
Heerlijk, als we eindelijk de zaal in kunnen, is de sfeer niet meer stuk te krijgen.
We starten sterk. Vincent en Boris scoren erop los. Michiel pakt veel rebounds. Na 4 minuten staan we met 12 – 0 voor. De tegenstander vlucht in een time-out. Paul & Paul hebben weinig commentaar op het vertoonde spel. Zo doorgaan, is het enige wat ze kunnen verzinnen. Een minuut later is er even paniek. Boris komt ongelukkig ten val na een geslaagde lay-up. Knie doet erg pijn. Wissel. Bobby komt het veld in.

Intussen wordt Boris van een ijszak voorzien door onze verzorgster Jeannette. We blijven goed spelen en scoren. Marco met een mooi jumpshotje en Bobby van dichtbij via een aantal goede rebounds. Het kwart wordt met 26 – 0 gewonnen.
Het tweede kwart. Natuurlijk blijven we beter en lopen we verder uit. Onze invaller Tycho scoort mooi uit een draai (voor de kenners, een echte turn-around-jumper).
Vincent blijft fel de bucket insnijden, meestal gevolgd door een goede lay-up. Dylan doet z’n best om zijn mannetje te verdedigen. Alleen, het teamspel wordt minder. De laatste wedstrijden hebben we dat al vaker meegemaakt. We lopen makkelijk ver uit, maar kunnen het goede teamspel niet volhouden. Ruststand: 42 – 8.

In de pauze wordt door teamfysiotherapeut Wichard de knie van Boris getest. Alles is weer in orde. Hij kan weer spelen. Doordat Bobby het eerste kwart moest invallen, is het geplande speelschema in de war geraakt. Het derde kwart spelen we met een alternatieve opstelling. Het is zeker de eerste keer dat het vijftal met elkaar moet samenspelen. Passes worden niet begrepen en het verdedigende werk wordt een “beetje” vergeten. Jammer, maar daar leren we van. Gelukkig scoort Boris weer, werkt Michiel als een paard en weten Marco en Tycho de bal op belangrijke momenten te “veroveren”. De coaches Paul & Paul willen beter spel in het vierde kwart. Nou, dat lukt. Er wordt weer “echt” basketbal gespeeld. De bal gaat rond, de vrije man wordt gezocht, en is er geen man, dan is het Lotte wel die vrijstaat en natuurlijk gewoon scoort. Volgende keer zorgt huismuzikant Jim voor een muzikale omlijsting om dit soort acties met nog meer allure te ondersteunen. Kortom: De NBA is er niets bij!!!!

Hoewel het nog niet de laatste wedstrijd is, worden na afloop Paul & Paul al in het zonnetje gezet. Shirley houdt een gedenkwaardige toespraak en de coaches worden van wijn voorzien met het beroemde etiket: “Le meilleure vin pour le mieux entraîneur de basket, benjamins 1 – année 2004 – 2005. Coach Paul & Paul bedanken en vergeten ook medetrainer Ramon niet, die vervolgens emotioneel de wens uitspreekt “deze jongens” ook volgend jaar nog eens hoopt te mogen trainen.
Over twee weken de laatste wedstrijd. Dan zijn we echt kampioen en staan de spelers op deze website in de schijnwerpers.

[b]Scores:[/b]
Vincent Antes 21, Lotte Broers 2, Boris Crama 22, Michiel Jacobi 2,
Bobby de Jong 16, Tycho Kievit 4, Marco van Winkel 2.

[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/paul_en_paul.jpg[/img]
[b][i]Coach Paul & Paul zijn blij met de wijn.[/i][/b]