Afgelopen zondag kwam Black Eagles uit Rosmalen op bezoek. Dit basketballteam staat lager geklasseerd in de eredivisie maar speelt niet echt slecht. Ze laten vaak de punten liggen maar iedere tegenstander moet toch voor de winst knokken.
De eerste minuten gaat het gelijk op tot 4-4, maar dan worden Anouk en Corine goed vrijgespeeld en lijkt het wel of ze een shoot-out houden. De eerste 17 punten waarin beiden ook een drietje schieten, staan op hun naam en de tegenstanders moeten veel fouten maken om Leiderdorp te stoppen. Eerste periode 21-12 voor Leiderdorp en kansen om de wedstrijd snel te beslissen.
De tweede periode: Dit is de periode waarin de overigens goed leidende scheidsrechters gingen compenseren. De Eagles kregen in de eerste periode nogal wat fouten en opzichtig werd dit “rechtgetrokken”. Helaas duurt het tot de 5e minuut voordat er weer door de ploegen gescoord wordt. De Eagles zijn feller op de Leiderdorpse schutters gaan verdedigen. Het is Kirsten die de deksel van de ring schiet maar ook de Eagles weten nu de ring te vinden. Doordat Leiderdorp een aantal breaks slecht uitspeelt en een aantal breakmogelijkheden niet benut kan de tegenstander nog enigszins bijblijven. Ruststand 30-19.
De derde periode is het Kirsten die zich op alle fronten laat zien. Zowel in de rebound alsook met een aantal steals en scores is ze ouderwets op dreef. Alleen Anouk en Roos weten in deze periode ook tot scoren te komen. De Eagles blijven hoop houden met de periodestand 42-31.
Maar de vierde periode is teveel voor de Eagles. Leiderdorp houdt het tempo hoog en de tegenstander moet capituleren. Kirsten is deze periode weer niet te stoppen en als Andrea, Anouk en Corine ook weer mee gaan doen is het pleit beslecht. Een nuttige en verdiende overwinning: 64-38. Scores; Roos Norder 3, Andrea Fung 4, Anouk Breel 18 (10 rebounds), Corine Manuputty 19 en Kirsten van Haver 20 (10 rebounds).