Afgelopen zaterdag (20 feb) verloren de meiden bolwerk met 1 punt van de junioren van MSV Noordwijk (58-57). Een hele slechte eerste periode werd het team uiteindelijk noodlottig (22-8). Hoewel gaandeweg de wedstrijd steeds beter werd gespeeld en de winst voor het oprapen lag, was MSV wel de terechte winnaar van deze wedstrijd.

Miranda Righarts en Linda Boschman openden voor het bolwerkteam nog wel de score (0-4), maar daarna leek het wel alsof er een deksel op de ring was gelegd, want werkelijk de meeste eenvoudige schoten gingen nog mis en MSV profiteerde optimaal en liep door scores van Gotink en Des Bouvrie in de eerste periode (veel te) gemakkelijk weg van het bolwerk. BVL had dit toch ook wel voor een belangrijk deel aan zichzelf te danken. Er werd niet fel genoeg verdedigd, er was teveel ontzag voor de junior speelsters van MSV en er was onvoldoende intrinsieke inzet om er echt iets van te maken. Tot halverwege de tweede helft bleef deze matheid in het team zitten en toen was de achterstand inmiddels opgelopen tot 32-12 en leek er van een echte wedstrijd geen sprake meer te zijn. Inmiddels zat Linda Boschman reeds met 4 fouten aan de kant. Door scores van Patience Dimandja en Miranda Righarts en hard werken van vooral Steffie Kreffer en nuttig werk van Maaike Klompmaker, knabbelde het bolwerkteam iets van de achterstand af tot een 39-24 ruststand.
In de derde periode kreeg het bolwerkteam weer langzaam iets terug van haar vechtlust waarmee zij zich kenmerkt in de wedstrijden. Het verschil werd in die periode langzaam teruggebracht tot 12 punten (50-38) en hierdoor kwam toch ook weer hoop op een goed resultaat van de wedstrijd.
Een prima start van het bolwerkteam bracht de spanning er direct aan het begin van de vierde periode weer in 50-45 en puntje voor puntje werd van de achterstand afgesnoept. MSV bleek weinig van buiten de bucket te kunnen realiseren en moest het vooral van inside scores hebben. Omdat de verdediging nu wel vol overtuiging stond, was er voor de Noordwijksen geen doorkomen aan. In de 7e minuut moesten achtereenvolgens Linda Boschman, Birgitte Neuteboom en Patience Dimandja met 5 persoonlijke fouten het veld verlaten(56-51). Het had echter geen invloed op de wil om te winnen. Maaike Klompmaker en Nicole Hoogeveen brachten BVL tot op 56-55 en met nog 16 seconden te spelen kreeg Steffie Kreffer de mogelijkheid om via vrije worpen te zege bij BVL te brengen. Zij benutte haar beide vrije worpen en even leek het bolwerkteam alsnog de zege te grijpen (56-57). In de hectische laatste seconden (waarbij overigens een loopfout van Noordwijkse zijde over het hoofd werd gezien en aan Leiderdorpse zijde onnodig werd afgefloten), scoorde de Noordwijkse Gotink de winnende treffer voor MSV onder het bord: 58-57 en leerden de meiden ook dat je met 1 punt kunt verliezen.
Scores: Patience Dimandje (15), Nicole Hoogeveen (10), Miranda Righarts (8), Birgitte Neuteboom (8), Linda Boschman (6), Steffie Kreffer (4), Maaike Klompmaker (4), Zoe Schellingerhout (2)