Nadat in de eerste seizoenshelft alle wedstrijden dik werden gewonnen, werd de eerste wedstrijd van de hoofdklasse helaas verloren. In de “kooi” van Almere moesten we ineens spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander. Hoewel we regelmatig voor stonden, was Omniworld te sterk, de uitslag was 46 – 43. Dit weekend was de tweede wedstrijd, thuis in de Bloemerdhal tegen Rotterdam basketbal.

Voor de wedstrijd werd alles nog even goed doorgenomen. Coach Paul Crama wilde dat er vooral rustiger gespeeld werd dan tegen Omniworld. Het team pakte de aanwijzing goed op, het resulteerde gelijk in een heel sterk eerste kwart. Er werd goed samengespeeld, passes van Boris en Vincent werden goed afgerond door Lotte en Bobby. Eindstand eerste kwart, 20 – 4. Het tweede kwart werd niet minder gespeeld. Er werd voor elkaar gewerkt en ook dit kwart werd overtuigend gewonnen.
Michiel scoorde, goed gelanceerd door Boris, drie keer uit een fastbreak. Dylan pakte aanvallende en verdedigende rebounds. De ruststand, 40 – 10.
In de rust werd er even gekeken naar de andere coach van dit team, Paul Broers, die moest spelen met heren 1. Zij stonden achter, dus werd onze ruststand even uitdagend gemeld.

Het derde kwart begonnen we een beetje te gemakkelijk. We stonden ruim voor en dat werkt niet altijd motiverend. Na een time-out liep alles weer op rolletjes. Vincent verdedigde weer sterk, Isaiah scoorde een mooie lay-up. Bobby stond vaak op de goede plek onder het bord en pakte zo ook wat puntjes mee. Mike maakte 5 van z’n 6 vrije worpen, dat zijn NBA-cijfers!
Het vierde kwart moest natuurlijk ook gespeeld worden. We stonden ruim vóór, bij de Heren 1 was het nog spannend al stonden ze nu wel voor. Er werd een plan gemaakt.

We besloten meer punten te gaan maken dan heren 1. Dat werkte. Het vierde kwart begonnen we weer super. Marco gaf een paar lekkere passes, Boris en Vincent bleven scoren, en viel er eens een bal naast het net dan werd hij wel veroverd door Michiel of Dylan. Eindstand, 87 – 16.
Scores: Vincent Antes 14, Lotte Broers 8, Boris Crama 29, Michiel Jacobi 14, Bobby de Jong 8, Isaiah Libanon 5 en Mike v.d. Vlist 9.
En ehh…Heren 1 kwam tot 67 punten, dus ook die “wedstrijd” werd gewonnen!