Afgelopen weekend speelden de Leiderdorpse junioren tegen Perik Jumpers dat enkele plaatsen hoger op de ranglijst staat. De wedstrijd begon een beetje rommelig en na 2 minuten stonden de eerste punten pas op het bord. Leiderdorp nam het initiatief en kwam door snel spel en goed schutterswerk op voorsprong. In de laatste minuut verspeelde het team echter een 5 -punts voorsprong en eindigde de eerste periode op 15-15.
De tweede periode was de periode van Anouk Breel. Ze was niet te stoppen en scoorde 13 van de 17 punten in dit kwart. Een paar jumpertjes, een drive en drietje, alles ging goed. Andrea Fung was weer ouderwets aan het rebounden en Roos Norder liet zien dat ze bereid is te vechten voor iedere bal. Toch liet Leiderdorp in deze periode de kans liggen om Perik definief op achterstand te zetten. Een voorsprong van 7 punten werd in 3 minuten weer ingeleverd en met rust stond daarom 32-29 op de borden.
Nog niets beslist dus. Een nadeel voor Leiderdorp is de smalle basis waarvan een ieder zich afvroeg of zij het wel vol zouden houden om 40 minuten voluit te gaan. Ook in de derde periode liep Leiderdorp weer uit. Kirsten van Haver liet zien dat haar vorm weer terug is en Corine Manuputty bleef bestand tegen de press die Jumpers neerzette. Nicole Hoogeveen kreeg ook in deze periode veel speeltijd en liet weer eens zien dat zij groeit in deze competitie. Maar even gemakkelijk werd de 38-31 voorsprong weer ingeleverd en werd de derde periode afgesloten met 42-40.
De vierde periode was er een waar de zenuwen aan beide kanten parten speelde. Balverlies, schoten die niet vielen etc. Maar ook in deze periode nam Leiderdorp weer een voorsprong. Bij 50 – 42 in de vijfde minuut leek het pleit beslecht. En weer zette Jumpers aan tot een offensief en stond er na 8 minuten 52-52 op het bord! Spanning in de zaal en een open wedstrijd.
Met name in deze periode liet het Jumpers publiek zich , in deze overigens zeer sportieve wedstrijd, helaas van haar slechtste kant horen. Fanatiek is prima, maar juichen bij een blessure van de tegenstander is niet zoals het hoort. Maar de wedstrijd werd binnen de lijnen beslist. Een fout op een driepuntspoging van Anouk bracht haar op de vrije worplijn en ze benutte ze alledrie, 55-52. Corine een score en een vrije worp, direct een drietje van Jumpers, 58-55! Fout op Nicole en zij benut beide vrije worpen en zet daarmee de eindstand van 60-55 op het bord. Een verdiende overwinning van Leiderdorp. Bijzonder was nog dat coach Humphrey van Haver zijn bijna traditionele technische fout niet heeft gehaald. Goede voornemens?
Scores; Nicole 2, Roos Norder en Andrea Fung 4, Kirsten van Haver 11, Corine Manuputty 12 en Anouk Breel 27.