Dit weekend was het Omniworld uit Almere dat op bezoek was in de Bloemerd bij BVLeiderdorp. De Leiderdorpse kadetten, jongens van 15, 16 jaar oud, hebben dit seizoen nog geen echt zware wedstrijd gehad en beginnen te geloven in kansen voor het Nederlands Kampioenschap. Omniworld was een nieuwe tegenstander waar nog weinig van bekend was. Zoals we onderhand gewend zijn begonnen de Leiderdorpers weer furieus. Met Riben Lewis als de grote aanjager zijn zij in staat een zeer sterke verdediging neer te leggen en zijn ze razendsnel in de aanval. Coach Kostka Parlade Galindez hield zijn basisvijf praktisch het gehele eerste kwart in het veld waardoor de tegenstander geen moment in het spel kwam en radeloos werd. Op alle fronten waren de Leiderdorpers sterker en weer werd al in de eerste periode de wedstrijd beslist. 20-6 voor Leiderdorp.
In de tweede periode werd wat gas teruggenomen, wisselde Leiderdorp gewoon door en kon Omniworld een beetje meekomen met Leiderdorp. Minpuntje was dat Leiderdorp veel kansen miste. Ruststand 32-14.
In de derde periode werd het tempo weer flink opgevoerd en konden beide ploegen redelijk tot scoren komen. Maar het grote verschil was dat waar Leiderdorp veelal met gecontroleerde aanvallen tot scoren kwam, Omniworld het moest hebben van hard werken en wegspringende ballen. Zowel inside als van buiten bleven zij moeilijk tot scoren komen. Bij Leiderdorp was de druk er onderhand wel vanaf maar bleef het tempo hoog. Derde periode 54-29.
De vierde periode was bij beide ploegen het heilige vuur gedoofd. Leiderdorp omdat de winst natuurlijk allang binnen was en Omniworld het ook wel geloofde. Nog wel een enkele flitsende aanval van Leiderdorp waarin ze lieten zien dat ze elkaar goed kunnen vinden maar veel hoogtepunten waren er niet meer te zien. Eindstand 66-40 voor Leiderdorp. Het ziet er naar uit dat Leiderdorp de play-offs haalt voor de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Een strijd die waarschijnlijk met Binnenland en Rotterdam moet worden gestreden. Tot die tijd hebben met name de bankspelers alle tijd en gelegenheid mee te groeien in dit team. Scores; Rutger Wijnbelt, Kaj v.d. Vlist, Roald Montesant allen 2, Wouter v.d. Eng 3, Kevin Lovink 8, Peter v. Schie en Edwin v.d. Werff 9, Riben Lewis 13 en Wouter Breel 18.