Na vorige week al overtuigend te hebben gewonnen van de paarse jongens uit Leidschendam, stond vandaag de revanche geplant. BVL JJ01 tegen Gymnova JJ01!

De in de vorige wedstrijd succesvol gebleken basis bleef vandaag ongewijzigd.
Aangevoerd door Tim Hofman gingen ‘onze’ jongens al snel aan de leiding met een streak van 6 punten. Dit kwam onder andere doordat Gymnova veelvuldig gaten in de verdediging liet vallen. Daardoor –en uiteraard door uitstekend spel- wisten Bastiaan de Graas en Kevin Lovink al snel met succes meerdere malen de korf te bereiken.

Maar Gymnova zou Gymnova niet zijn geweest als zij niet nog keihard zouden knokken om terug te komen. Hulde voor Gymnova wat betreft de mentaliteit van de spelers. Vooral de optimistische nummer 4 hield altijd zijn hoofd goed omhoog.

Martin ‘So be it’ Brouwer was vandaag opvallend relax en liet alles met een welgemeend “So be it..” lekker op zich afkomen.
Dat deze houding bij de jongens goed aansloeg was wel te merken, Peter ‘Petit Pete’ van Schie schoot er al snel meerdere ‘flappies’ in en er was ook genoeg ruimte voor LaurenTs Smit om de bal erin te mikken. Hij maakte zelfs in de 2de minuut al een prachtige tip-in!
De bij de vorige wedstrijd ontbrekende Robbin van de Wal was vandaag wel aanwezig en hoe?! Onder andere een prachtige bal van links mét een fout mee en een schitterende fade-away behoorden tot zijn vele acties.
Het vrije wisselbeleid dat deze keer voor het eerst werd toegepast zorgde voor een goede rotatie van spelers en ook de bal vond zo zijn weg tussen iedereen door.
Al snel stond het 22-14 in het voordeel van BVL en er was nog geen enkel spoor van vermoeidheid. Rasmus Okine en Jonathan van Delft stonden allebei hun mannetje en zelfs Daan Rijnders wist te scoren.
Gymnova bleek niet te zijn opgewassen tegen de zone die ‘onze’ jongens lieten zien, waardoor de voorsprong niet in gevaar kwam. De wedstrijd eindigde in 54-40 voor BVL.
Het goede samenspel en het vriendschappelijke karakter van deze wedstrijd moeten worden benadrukt.

Overigens kan de eindstand een klein beetje afwijken van de echte eindstand, dit omdat er werd gespeeld zonder scheidsrechters en tafel.
Eén iemand met een zaaltaak kwam niet opdagen en de overige mensen in de zaal ‘met een sterk verenigingsgevoel’ waren allemaal niet bereid deze taak over te nemen.
Erg jammer dus. En niet alleen voor ‘onze’ jongens, maar ook voor de bondsscheidsrechters, tafelaars (dank aan Davy Gül en Raymond Schijf), ouders en niet te vergeten de uitclub.
Waar de tweede helft van het seizoen goed begon voor de jongens junioren kunnen ze het nu wel vergeten.
Door de ‘ontbrekende tafellaar’ werd niet alleen de wedstrijd verloren, maar ook worden er twee overwinningspunten van hen afgetrokken. Stonden ‘onze’ jongens tot zondag nog op de eerste plaats, nu zullen ze genoegen moeten nemen met de laatste plaats..

[i]door Daan Rijnders[/i]