Zaterdag speelden de Leiderdorpse basketballsters in en tegen Den Helder. Een topclub in Nederland. De basis, nog steeds zonder Anne Wijtzes, startte prima. Na 3 minuten stond het 1-6 voor Leiderdorp. Maar het Helderse team met enkele internationals, hervatte zich en het resultaat was een spannende strijd over het hele veld. In deze fase waren het vooral Corine Manuputty met sterke drives en Anouk Breel met haar afstandsschoten die Leiderdorp overeind hielden. Mede gesteund door het vlammende spel van Andrea Fung. Zij pakte enkele belangrijke rebounds en scoorde enkele mooie jumpers. Eerste
periodestand 19-15 voor Den Helder.
De tweede periode kenmerkte zich door het wisselend spel van Leiderdorp waardoor tot tweemaal toe een forse achterstand goedgemaakt moest worden. Bij een 28-22 achterstand was het vooral Kirsten Van Haver die met haar scores en defense Leiderdorp terugbracht tot 28-29. Maar Leiderdorp moest vechten voor iedere kans waar Den Helder via een aantal simpele passjes en lay-ups tot scoren kwam. De druk bleef groot en er werd een klein gaatje geslagen. 42-35 voor Den Helder.
De derde periode leek een fiasco te worden. Eerst werd er door beide teams minuten lang niet gescoord en toen dat wel gebeurde was het Den Helder die profiteerde van de vermoeidheid aan Leiderdorpse zijde. De smalle Leiderdorpse basis, die veel minuten moeten maken, moest toezien hoe een achterstand van 49-35 op de borden kwam. Op dat moment knalden Anouk Breel(2) en Corine Manuputty (1) een aantal driepunters er in die Leiderdorp nog overeind hielden.
De vierde periode liet Andrea zien dat ze dit seizoen progressie in haar spel maakt en scoorde een aantal soepele jumpertjes. Roos Norder en Birgitte Neuteboom kregen ook weer de nodige minuten om te kunnen groeien naar eredivisiebasketball dat toch allemaal een tandje sneller gaat dan in het rayon. Leiderdorp kon voorkomen dat de achterstand groeide maar inlopen lukte niet. Met een driepunter van Corine werd de eindstand van 78-68 voor Den Helder op het bord gezet. Ondanks het verlies een van de betere wedstrijden van de meisjes. Als het lukt om de verdediging aan te scherpen en daar leek het af en toe op, zijn ze de volgende keer zeker niet kansloos. Den Helder kan bij de return zeker niet gerust zijn op het eindresultaat. Scores; Roos Norder 2, Kirsten van Haver 10, Andrea Fung 14 en 11 rebounds!, Anouk Breel 19 en Corine Manuputty 23 punten.