Afgelopen zaterdag speelden het meisjes aspiranten bolwerkteam de thuiswedstrijd tegen het bolwerkteam van Grasshoppers meisjes aspiranten. De uitwedstrijd had ons een minieme overwinning gebracht (63-64), dus de verwachting was ook nu dat het een spannende strijd zou gaan worden en dat werd het ook. Zonder Birgitte Neuteboom die met de junioren in en tegen Den Helder speelde en de nog geblesseerde Willemijn Kallenberg, werd de strijd aangebonden tegen een op revanche belust Grasshoppers.

Al na twee minuten vluchtte coach Ton Kallenberg in een time-out omdat er slordig met de bal werd omgesprongen, de verdediging niet goed stond en BVL al tegen een 2-9 achterstand aankeken. Gelukkig pakten de meiden het goed op. Steffie Kreffer en Miranda Righarts brachten BVL weer naast Grasshoppers (9-9) en toen ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij om werkelijk elke bal keihard geknokt werd. Het was een wedstrijd op hoog niveau. Prima basketbal van twee aan elkaar gewaagde teams, waarin BVL na de eerste periode de kleinst mogelijke voorsprong had (24-23). Ook de tweede periode was opnieuw van hoog niveau. Er werd snel gespeeld door beide teams. De full court press van Grasshoppers werd door BVL prima gepareerd door de betrouwbare Zoe Schellingerhout en Nicole Hoogeveen. Patience Dimandja had met enkele “coast-to-coast” fastbreaks, enkele keren een eenvoudige oplossing voor een ogenschijnlijk moeilijk probleem, terwijl Renske Kallenberg vooral vanaf de vrije worplijn en onder de basket zorgde voor de broodnodige punten. Rust: 41-43 (!!)
Dat dit enorm hoge tempo niet gedurende de gehele wedstrijd kon worden volgehouden, lag voor de hand. In de derde periode zag je dan ook aan beide kanten wat verval in het tempo. De vermoeidheid begon haar tol te eisen. De pressing verdediging van Grasshoppers was niet meer zo strak, terwijl ook de afstandsschoten niet meer als vanzelfsprekend ‘vielen’. Lara Moerer zorgde voor de voorsprong aan BVL zijde (50-47) en deze kleine voorsprong wisten de meiden vast te houden tot aan het eind van de derde periode (56-53).
In de vierde periode nam de spanning steeds verder toe. Eerst kwam BVL via de goed spelende, maar wat grieperige, Maaike Klompmaker op 60-55. Maar daarna stortte BVL even in. De verdediging was ongeorganiseerd, terwijl het aanvallend even leek alsof er een deksel op de ring was gelegd. Grasshoppers profiteerde gretig en kwam in de 7e minuut op een 62-69 voorsprong en het leek erop alsof BVL toch ten onder zou gaan. Opnieuw Steffie Kreffer en Miranda Righarts zorgden met mooie scores ervoor dat BV Leiderdorp op 30 seconden voor het eind op gelijke hoogte kwamen (69-69). Een prima charge van Steffie Kreffer bracht BVL op 22 seconden voor tijd aan de vrije worp lijn. In een snel aangevraagde time-out werden de laatste aanwijzingen gegeven en vanaf de vrije worp lijn benutte Steffie Kreffer alvast 1 vrije worp (70-69) en lag de druk bij Grasshoppers. Die druk bleek op dat moment even te zorgen voor paniek, waarop Patience Dimandja met een interceptie (72-69) en Nicole Hoogeveen vanaf de vrije worp lijn (74-69) de wedstrijd in de laatste seconden alsnog naar BVL wisten te slepen. Een prima reclame voor het meidenbasketbal in deze regio.
scores: Steffie Kreffer (15), Nicole Hoogeveen (13), Miranda Righarts (12), Patience Dimandja (10), Renske Kallenberg (8), Lara Moerer (7), Zoe Schellingerhout (4), Maaike Klompmaker (5)