Het meisjes bolwerkteam trok afgelopen zaterdag in een heel spannende wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil aan het langste eind (63-64). Met een zwaar gehandicapt team (Nicole Hoogeveen en Renske Kallenberg op vakantie; Birgitte Neuteboom met meisjes junioren mee en Ilva Knaap ziek) speelden de resterende 7 meiden een prima wedstrijd. Het was vooral Patience Dimandja die aanvallend het verschil maakte. Doordat zij veel intercepties pakte in de felle man-to-man, leverde haar dat veel vrije lay-ups op. Grasshoppers speelde als altijd een goede full court press, maar op enkele misverstanden na, konden de meiden daar prima mee om gaan. Zoe Schellingerhout wist regelmatig heel listig de verdediging weg te passen. Bij rust was dan ook al een goede marge opgebouwd (26-36) en leek er geen vuiltje aan de lucht. Ook de derde periode bleef de opgebouwde voorsprong in tact. Wel werd het steeds moeilijker om goed om te gaan met de foutenlast. Na de derde periode moesten Patience Dimandja en Zoe Schellingerhout snel de zaal verlaten omdat zij binnen een kwartier naar Noordwijk moesten voor de wedstrijd van hun eigen verenigingsteam. Hierdoor bleven er nog maar vijf speelsters over, die ongeschonden door de vierde periode moesten zien te komen. Elke mogelijke persoonlijke fout zou snel gevolgen hebben, want Lara Moerer, Maaike Klompmaker, Steffie Kreffer en Miranda Righarts stonden allen ‘op scherp’. Alleen, Willemijn Kallenberg had als enige slechts twee persoonlijke fouten. Er werd een behoorlijke aanslag gepleegd op de conditie, want de meiden moesten (ondanks de vermoeidheid) tot het uiterste gaan om de voorsprong te behouden. Toch leek het erop alsof Grasshoppers alsnog de winst in eigen huis zouden houden. In de vijfde minuut van de vierde periode was de voorsprong verdwenen (59-60) en was het wachten op de genadestoot. De veerkracht van de meiden was echter groot. Miranda Righarts pakte enkele mooie intercepties en via de vrije worp lijn bracht Steffie Kreffer BVL op 61-63. Met nog twintig seconden te spelen, pakte Lara Moerer een interceptie en de ‘P’ werd snel op haar gemaakt. Met haar tweede vrije worp zorgde zij voor (achteraf) het winnende punt 61-64. In de aansluitende aanval kreeg Grasshoppers de vrije baan naar de basket (zodat zij geen driepunter schoten) om 63-64 te scoren, waarna Miranda Righarts de tijd kon uitdribbelen. Een prima prestatie, waarmee de competitie ook voor het bolwerkteam een echt begin heeft gekregen.