Na twee maal nipt verloren te hebben had Leiderdorp dringend behoefte aan een winstpartij. Andrea Fung was op tijd hersteld zodat de basis-vijf konden starten. Deze vijf lieten ook zien dat ze prima kunnen ballen. Het aanvalsspelletje liep prima. In de eerste periode waren het vooral de schoten van Anouk Breel en de sterke drives van Corine Manuputty die Leiderdorp naar de periodestand van 20-17 brachten.
Ook in de tweede periode was duidelijk te zien waar de zwakte van dit Leiderdorp ligt. Nl. in de verdediging. Aanvallend is het, ondanks de smalle basis, wel in orde. De basis vijf hebben voldoende scorend vermogen om wedstrijden te kunnen winnen maar zolang de defense nog niet op orde is zal iedere wedstrijd gevochten moeten worden. Het was aan Kirsten van Haver te danken dat Utrecht niet voorbij Leiderdorp kwam. Keer op keer vond zij inside de ruimte om tot scores te komen. Roos Norder kreeg weer behoorlijk wat speelminuten om aan het niveau en tempo van eredivisie te wennen. Als zij wat meer zelfvertrouwen krijgt en de rust vindt zal zij zeker een vaste waarde in het team worden. Maar al met al scoorde Utrecht gemakkelijk en gaf Leiderdorp een 15 punten! voorsprong uit handen De ruststand beloofde dan ook een spannende tweede helft.36-33.
De derde periode nam Leiderdorp het initiatief. Binnen 5 minuten zorgden met name Kirsten en Corine er voor dat Utrecht weer op een 15 punten achterstand stond. Net op het moment dat heel Leiderdorp opgelucht adem haalt en de winst voor het grijpen ziet liggen gaat de tot dat moment, ondanks geringe score inbreng, goed spelende Anne Wijtzes door haar knie. Verder spelen was onmogelijk en een eerste indruk doet vermoeden dat ze enkele weken uitgeschakeld kan zijn. Het verlies van deze vaste waarde deed toch het zelfvertrouwen slinken en Utrecht zette nog even aan. Een serie sterke rebounds van Andrea Fung (6 in deze periode!) gaf Leiderdorp de broodnodige rust. Aan het eind van de periode leek Utrecht terug te komen tot 10 punten maar 2 snelle scores van Anouk brachten de periodestand op 57 – 43. Normaal een bijna niet te overbruggen achterstand maar niemand bij Leiderdorp was er gerust op dat de winst binnen was.
De 4e periode was voor de Leiderdorpse basisspeelsters1 teveel. Ze hadden duidelijk het beste al gegeven. Een tussensprint van Utrecht bracht in de 4e minuut de stand 57- 52 op het bord. Een laatste aanzet van Corine en Kirsten bracht uiteindelijk toch de welverdiende winst voor Leiderdorp dat niet in paniek raakte en ook zonder Anne overeind bleef. Winst voor Leiderdorp 68 – 60.
Scores; Roos 1, Andrea 4, Anne 5, Anouk 15, Kirsten 21 en Corine 22.