Afgelopen zaterdag speelde het kadettenteam van Ben Pensioen en Kostka haar eerste wedstrijd. Dit talentvolle team hoopt dit jaar voor de hoofdprijs te gaan. De komst van enkele talenten uit Voorburg en de bolwerkpartners heeft de te? smalle basis van vorig jaar verbreed.
De start van de kadetten was furieus! Al enkele seconden na de sprongbal ging Wouter Breel alleen naar de vijandelijke ring om met een fraaie dunk de eerste 2 van zijn uiteindelijke 36 punten te maken. De tegenstander wist niet wat haar overkwam, links en rechts ging Ribben er langs, scoorden Peter en Edwin met afstandschoten en hield Kevin de verdediging potdicht. Eindstand 1e periode 34-6! Er werd flink doorgewisseld en Kaj, Rutger, Raymond en Jim gingen gewoon mee in het hoge tempo waardoor Cady absoluut kansloos was. De eindstand van 103 tegen 37 was dan ook geen verrassing. Kadetten dus op koers!
Vermelden waard voor de tweede periode was het goede passwerk van Edwin v.d. Werff en Riben die keer op keer Wouter in stelling brachten waardoor hij in deze periode 18 van zijn uiteindelijke 42 punten maakte. Rutger Wijnbelt zorgde er voor dat het tempo hoog bleef door de planken uit de vloer te verdedigen. Daarnaast bleef de schutter Peter van Schie ook gemakkelijk raak knallen waardoor de ruststand van 26-65 bereikt werd.
De Leiderdorpse coach kon daarna makkelijk doorwisselen met bankspelers zonder dat het team erg verzwakte. Derde periode was het voornamelijk de snelle Riben die de tegenstanders het nakijken gaf. Maar ook Davey, Kaj, Raymond en Jim lieten zien dat ze kunnen basketballen. Allen scoorden in deze wedstrijd. Derde periode; 38-96.
Vierde periode, op weg naar de voor basketballers magische honderd punten grens. Het was Wouter die de eer had het honderdste punt te mogen maken na een uitstekende pass van Riben. Daarna werd het allemaal een beetje rommelig waardoor het scoren een beetje achter bleef. Eindstand 42-109. In hun huidige pool hebben ze geen tegenstand van belang. Leuk, maar het is te hopen dat de jongens in de kampioenspool meer tegenstand krijgen. Als de jongen zo doorgaan liggen ze op koers voor het Nederlandskampioenschap wat diep in hun hart leeft. Scores; Davey, Kaj en Raymond 2, Rutger 3, Jim 4, Kevin 7, Peter 13, Edwin 14, Riben 19 en Wouter 42.