De basketbalsters van BV Leiderdorp zijn weer begonnen met hun voorbereiding op het eredivisieseizoen 2004-2005. Onderdeel van die voorbereiding is een sterk bezet internationaal toernooi, dat op zaterdag 28 augustus in sporthal De Bloemerd in Leiderdorp zal worden gespeeld.
De nationale ploegen van Nederland en Luxemburg zullen in Leiderdorp acte de presence geven, net als het clubteam Waterford uit Ierland. Thuisclub BV Leiderdorp is de vierde deelnemer.
Nederland en Luxemburg, die elkaar tijdens het toernooi zullen bestrijden en zo zorgen voor de eerste interland ooit die in De Bloemerd gespeeld wordt, bereiden zich voor op kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap. Die duels zullen in september worden gespeeld.
Bij het Nederland van bondscoach Meindert van Veen in ieder geval twee in de regio bekende speelsters: Jinga Gosschalk ( ex-BVL ) en Tanya Broring, die tot vorig seizoen uitkwam voor het Katwijkse Grasshoppers.
Waterford Wildcats is een profteam uit de Ierse competitie en de ploeg van coach John Fitzgibbon beschikt onder meer over de talenten van Amerikaanse guard Erin Brady.
De vrouwen van BV Leiderdorp beginnen in oktober aan hun negende eredivisieseizoen. Het accent zal deze jaargang nadrukkelijk liggen op het inpassen van de eigen, getalenteerde jeugd, gecombineerd met de ervaring en kwaliteiten van onder andere Amerikaanse forward Theresa LeCuyer en center Lonneke Bransz, tot voor kort Nederlands international.

Het speelschema voor zaterdag 28 augustus:
12.30 uur BV Leiderdorp – Waterford Wildcats
14.30 uur Nederland – Luxemburg
17.00 uur Nederland – Waterford Wildcats
19.00 uur BV Leiderdorp – Luxemburg