De mooiste uitwedstrijden zijn die je thuis speelt.

Een spannende wedstrijd tussen 2hoofddorpse coaches waarvan 1 in buiten regionale dienst. “Martin Brouwer komt uit Hoofddorp, redactie”.
Voorafgaand aan de wedstrijd had ik al hhet idee dat de kans om te winnen aaanwezig was. De hele week hard getraind om de nieuwe speelstijl op de rails en het vertrouwen in het eigen kunnen te krijgen. En dat heeft, gezien de eindstand zijn vruchten afgeworpen.

Leiderdorp begint de wedstrijd in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden fel maar wat onwennig op het hoofddorpse veld. Kunnen de basket niet goed vinden en laten verdedigend hier en daar wat steekjes vallen. Via een 10-5 achterstand beginnen de Leiderdorpse dames warm te draaien en eindigen het 1e kwart met
een 16-15 achterstand.

Het 2e kwart staat er eindelijk een verdediging die er voor zorgt dat Hoofddorp de eerste 4 minuten niet aan score toekomt en onder leiding van Kee
Brinks en Corine Manuputty (weer veel te snel voor alles en iedereen) loopt Leiderdorp uit naar een 26-16 voorsprong. Hoofddorp probeert nog wat terug te doen en komt via 30-20 terug tot 28-31.
Anne Wijtzes en een belangrijke 3 punter in de buzzer van Kirsten van Haver zorgen voor een 37-29 ruststand.

Ook het 3e kwart komt Leiderdorp goed uit de start blokken.
Anne Wijtzes gaat steeds beter spelen Corine Manuputty is nog steeds te snel en Anouk gorter weet ook nu de basket te vinden. Enige minpunt in dit kwart is de 5e fout in de 3e minuut van Kee Brinks. Gelukkig is de tegenslag in deze wedstrijd niet groot en weet iedereen haar goed te vervangen. Vanaf dit moment is het Hoofddorp dat in fouten last komt en Leiderdorp dat daar goed op inspeelt.
Stand 44-59

In het 4e kwart zijn het de 15 punten voorsprong en de foutenlast van
Hoofddorp die de doorslag geven. Hoofddorp komt knap terug naar een 59-63 achterstand in de 7e minuut maar dan zijn er een aantal die de handjes thuis moeten houden en weet
Leiderdorp in de laatste 2 minuten uit te lopen naar een 59-70 overwinning.

Een groot compliment deze wedstrijd gaat uit naar Andrea Fung. Aan het
begin van het seizoen heb ik gezegd dat zij halverwege dit seizoen van zich
zou laten horen. Veel trainings-uren later was het dan zover. 11 punten en een 10 tal rebounds waren haar aandeel in de wedstrijd.