Een allerbelabberde eerste twee kwarten heeft deze totaal onverwachte
nederlaag van de meiden van BV Leiderdorp veroorzaakt. Tegen het onderaan staande TIC kwam Leiderdorp de rust stand van 31-24 niet meer te boven. Uiterst onzorgvuldig opgebouwde aanvallen waren het gevolg van uiterst slecht verdedigen.
De meiden van TIC waren op elk vlak sneller en feller en troefden Leiderdorp
keer op keer af. Reken daarbij mee dat de dame en heer in grijs verzuimden voor fouten te fluiten met gevolg dat er een zeer gefrusteerd Leiderdorp op het veld liep. Leiderdorp werd in de beginfase totaal verrast door het felle en soms gemene spel van TIC, fouten maken om je tegenspeelster te blesseren kan in mijn ogen niet, en had daardoor moeite om het eigen spel goed op te bouwen. De keren dat Leiderdorp er wel goed doorkwam resulteerden dan ook direct in een score maar er was totaal geen scherpte.

2e helft ging Leiderdorp harder en feller spelen maar dit had niet het gewenste resultaat De scheidsrechters raakten het spoor totaal bijster en de wedstrijd dreigde totaal uit de hand te lopen gezien de in totaal 4 gegeven technische fouten, 3 in het veld en een voor de coach.
Speelsters moesten gewisseld worden uit bescherming voor zich zelf want
schorsingen kunnen we echt niet gebruiken. Dit alles had tot gevolg dat Leiderdorp niet meer als team aan het spelen was maar dat een ieder heel erg met zichzelf, de tegenstander en de scheidsrechter bezig was.

Zie hier het resultaat. 63 – 56. Verlies voor Leiderdorp en de 1e onverdiende winst van TIC.