Wat een leuk avondje basketball had moeten worden eindigt in een kl….
gevoel bij mij maar volgens mij vooral bij de coach van Wildcats Pieter
Kodde.

Het begin was heel erg leuk om te zien beide ploegen vechten voor elk punt
en elke losse bal op het veld. Na 4 minuten spelen is het leiderdorp die onder aanvoering van Anouk Breel en Kirsten van Haver een 6-10 voorsprong neemt, echter is het de grootste boosdoener van de avond die aan Leiderdorp kant roet in het eten gooit. Deze hoofdrolspeler, de scheidsrechter, van de avond zorgt er voor dat de op dat moment zeer goed spelende Kirsten van Haver binnen 3 minuten met 3 fouten naar de kant moet. En dan stokt de score aan leiderdorp kant even 13-13.

2e kwart loopt Wildcats binnen 2 minuten uit naar 20-13 maar is het Marcia Huijbregts die met een
3 punter weer voor aansluiting zorgt 23-20. Dan zijn het Anouk Breel met
een 3 punter en Corine Manuputty die er voor zorgen dat Leiderdorp met een 31-32 voorsprong de kleedkamer mag opzoeken.

De tweede helft begint zeer ongebruikelijk. De scheidesrechter komt even vertellen dat hij heeft besloten dat Kirsten van Haver in het 2e kwart haar 4e persoonlijke fout heeft behaald. De wedstrijd is nog maar net begonnen en een speelster van Wildcats krijgt een fout. De beste man geeft deze aan maar het is niet duidelijk bij de tafel. Op mijn vraag of hij dan wel zeker weet dat Kirsten de 4e fout heeft behaald tracteert de beste man mij op een technische fout.
Leiderdorp in de aanval de man fluit weer en om onverklaarbare reden
geeft hij captain Kee Brinks ook maar even een technische fout. En zo staat het binnen 1 minuut 38-32 en kunnen we weer van voor af aan beginnen.
Het is Anouk Breel die op dat moment haar hoofd koel blijft houden en met 8
punten op rij Leiderdorp in de race houdt.
Maar dan gebeurt wat heel basketball minnend Nijmegen zowat het veld op
doet stormen. Wildcats coach Pieter Kodde vraagt bij een fout om uitleg en krijgt een technische fout en wordt op zeer authoritaire wijze naar zijn bank
verwezen. Hij doet een uitspraak waar zelfs de bond tegen het vloeken nog niet
wakker van zou liggen en krijgt zijn 2e technische fout. Volkomen belachelijk en zeer onterecht. Wat een aanfluiting zo’n man die het presteert om een leuke basketballpot zo te verpesten.
Dit is dus wel het moment waar menig team zou knakken en de wedstrijd op
gaat verliezen.
Maar niet Wildcats, dit team gaat door als of er niets gebeurd is en eindigt
dit kwart met een 53-51 voorsprong.

Het vierde kwart was er zo een van ALS dit of ALS dat. Want als Kirsten niet haar 5e fout binnen 2 minuten had gekregen was de wedstrijd anders gelopen.
Als Marcia het geluk had dat de bal bij haar 3 punts poging niet er uit was
gerold maar had gezeten was de wedstrijd anders gelopen.
Als de scheidsrechter wel voldoende conditie had gehad en het spel had kunnen volgen, had hij wel de fout en daarmee vrijeworpen gegeven en was de wedstrijd anders gelopen.