Debutant Wildcats op het hoogste niveau neemt in Nijmegen in de beginfase brutaal een voorsprong, maar daarna is het initiatief voor Leiderdorp en vanaf 28-35 (rust) is de voorsprong voor de ploeg van Joris Zandbergen. Leiderdorp moet vooral op de centerpositie improviseren door het nog ontbreken van twee belangrijke speelsters, Lonneke Bransz en Renske van der Voort. Marijke Goudberg doet het op een voor haar onwennige positie niettemin verre van slecht, juniore Anne Wijtzes (gekomen van Voorburg) vult haar goed aan.
Uitblinkster op de centerpositie is de nieuwe Amerikaanse Theresa LeCuyer, die onopvallend 31 punten verzamelt. Hoewel Leiderdorp dit seizoen wat aan lengte heeft ingeboet, is het team beduidend sneller. Het aantal geslaagde fast-breaks valt vooral door slordigheid echter tegen. Zandbergen: ,,We namen een paar keer een voorsprong van meer dan tien punten, maar bouwden die niet verder uit. Verder verliep de wedstrijd naar tevredenheid, al had ik qua scores wel wat meer mensen in de dubbele cijfers willen zien.” Scores BV Leiderdorp: Theresa LeCuyer 31, Jessica Wilhite 16